Подпалените ретро коли в Хасково без застраховка, щетите са над 1 милион лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/5689885 www.24chasa.bg

Палежът е за сплашване,

имам подозрения кой стои

зад него, каза бившият

кмет Георги Иванов, който

е собственик на салона

Охранителна камера е заснела подпалвача в салона за ретро автомобили на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Записът е иззет от разследващите. На него се виждало как

мъж троши една

от витрините и

хвърля бутилка

със запалителна

течност

“Още няма задържан по случая за умишления палеж”, каза шефът на ОДМВР - Хасково, старши комисар Ангел Цанков. Така той опроверга появилите се информация, че имало арестуван, цитиран е и поръчител.

Над 1 милион лв. са щетите от палежа, каза собственикът Георги Иванов.

Огънят е тръгнал от “Форд A” от 1926 г., който имал много пластмаса, затова пожарът се е разпространил много бързо. Напълно унищожени са и “Шевролет Корвет” от 1961 година, и “Мерцедес Пагода”. Пострадали са още няколко автомобила, които обаче може да бъдат възстановени.

“Грубите сметки показват, че само унищожените коли са на стойност около 600 000 лева. Заедно с интериора щетите са за над милион.

Нито автомобилите, нито сградата имат застраховка”, коментира Иванов. Според него основният мотив за палежа е сплашване. “Нямам намерение нито да ставам депутат, нито да се връщам в местната власт”, заяви на рождения си ден в сряда Георги Иванов.

Както вече “24 часа” писа, палежът стана в сградата край шосето между Хасково и Димитровград . Той лумна в 4,43 ч във вторник, ден преди ексградоначалникът да навърши 62 г.

Проверка в американски сайт за автомобили установи, че “Шевролет Корвет”, модел 1961 г., се продава за $ 99 900, в германски сайт обявената цена за “Мерцедес 230 SL Пагода” е 50 000 евро.

Салонът за ретро автомобили беше осветен на Гергьовден, но все още не работи. Георги Иванов коментира, че

сградата още

няма акт 16

и не е застрахована. “Държа да се знае, че нито колите, нито сградата са застраховани. Казвам го, защото веднага взеха да ме проверяват дали не става въпрос за застрахователна измама”, каза още бившият кмет. Той добави, че имал предположения кой стои зад палежа. “Това са хората, които платиха да се започне телевизионната атака срещу мен в последния ми мандат”, смята Иванов.

“Остро осъждаме престъпния акт срещу лидера ни Георги Иванов, езикът на омразата ни е чужд”, заявиха общинските съветници от Коалиция за Хасково. “Палежът на “Ретро Ауто” е доказателство за опасенията, че агресията към Коалиция за Хасково расте с всеки изминал ден, подклаждана от анонимни разпространители на неверни слухове. Агресията в говоренето вчера се превърна в действителна агресия днес”, пише в декларацията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България