Димитър Цонев е в реанимацията на Военна болница след тежък инсулт

https://www.24chasa.bg/novini/article/5707896 www.24chasa.bg

Известният тв водещ Димитър Цонев е в реанимацията на Военна болница, след като е получил масивен инсулт вчера следобед, 14 август.

Борят се за живота му, каза съпругата му Мариана пред "24 часа".

Семейството се е прибирало вчера от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря си Деси Цонева и внучето си Янчо. Цонев шофирал и минал 300 км от Варна към София. По едно време спрели по пътя да хапнат. Тогава той казал, че му е лошо и го боли главата.

"Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар", разказва Мариана Цонева.

Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка. През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо съдово.

Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница, където е и в момента. Преди няколко часа са му направили и втори скенер, но още не смеели да оперират, тъй като не бил стабилизиран, разказаха от семейството му.

Напоследък Цонев много спортувал и се грижел за себе си, казаха техни близки.

В 9 ч тази сутрин дъщеря му Деси Цонева написа във фейсбук: "Господ да е с нас". Някъде към 13 ч тя отново призова: "Приятели, молете се за татко... Моля ви!"

Редакцията е готова да съдейства по всякакъв начин на тв водещия, който освен че се ползва с най-голямо доверие сред зрителите, е и голям и добър приятел на "24 часа".