Борисов иска уволнения на шефовете на Гранична полиция заради търга с трафикант

https://www.24chasa.bg/novini/article/5708707 www.24chasa.bg
БОЙКО БОРИСОВ

Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъде освободено цялото ръководство на "Гранична полиция" заради търга, при който транспортирането на нелегални мигранти бе възложено на обвинен в трафик на хора траспортен бизнесмен.

Вчера вечерта премиерът Борисов е разговарял с вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова и е поискал уволненията паралелно с пълна проверка докъде има чадър над канадлджиите, научи в. "24 часа". Днес оставките на шефовете на гранична полиция трябвало да бъдат връчени, гласяло разпореждането на премиера.

Уволнени ще бъдат шефът на Главната дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, както и заместника му Станислав Манолов, който ръководи направление "Противодействие на престъпостта". Ще бъде сменено и цялото ръководство на "Гранична полиция" - Бургас.

АНТОНИО АНГЕЛОВ
АНТОНИО АНГЕЛОВ

Задържан за нелегален превоз на 65 мигранти по пътя Резово-Бургас край Царево е спечелил обществена поръчка на ГД “Гранична полиция” за транспорт на незаконно преминали задържани лица във вътрешността на страната. Договорът за наемане на автобус за превоз на мигранти е на стойност близо 200 000 лв. за срок от 1 г. 34-годишният Григор Тошков Григоров от Сливница е участвал в обществената поръчка чрез фирмата си “Еделвайс 0707”.

СВЕТОСЛАВ МАНОЛОВ
СВЕТОСЛАВ МАНОЛОВ