ВМА: Димитър Цонев е в тежко състояние

https://www.24chasa.bg/novini/article/5709258 www.24chasa.bg

Димитър Цонев е в тежко състояние. Предстоят му много и терапевтични, и оперативни процедури, съобщиха от Военномедицинската академия, цитирани от Нова тв.

Телевизионният водещ беше приет в болница вчера, след като получи масивен инсулт. Съпругата му Мариана заяви, че лекарите се борят за живота му.

Както "24 часа" вече съобщи, семейството се прибирало вчера от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря им Деси Цонева и внучето им. Цонев шофирал и изминал около 300 км от Варна към София. По едно време спрели по пътя да хапнат. Тогава той казал, че му е лошо и го боли главата.

"Помислих, че е хипогликемия и му дадох малко захар", разказва Мариана Цонева. Като тръгнали пак за София, вече тя шофирала, а той полегнал на задната седалка. През цялото време обаче се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. Именно тогава съпругата му помислила, че може да е нещо друго.

Когато стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата. Веднага го приели в реанимацията на Военна болница, където е и в момента. Преди няколко часа са му направили и втори скенер, но не посмели да го оперират, тъй като не бил стабилизиран, разказаха от семейството му.

Дъщерята на Цонев призова в социалните мрежи: "Приятели, молете се за татко... Моля ви!".