Ген. Радев пред БСП: Вижданията ми за политика съвпадат с вашите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5713914 www.24chasa.bg
Румен Радев Снимка: Архив

Номинирането ми от БСП е висока чест за мен. С тези думи бившият вече командир на ВВС ген. Румен Радев е благодарил на социалистите, които са го издигнали за президент. В момента Радев говори пред червения пленум, който заседава на "Позитано" 20, за да си избере кандидат за президент.

Вижданията ми за политика, суверинитет и социална политика съвпадат с вашите, обърнал се генералът към червените.

Корнелия Нинова ме потърси, до разговора с нея не са ми се обаждали нито от АБВ, нито от други партии, обяснил Радев. Той разказал, че в края на юли соцлидерката изненадващо му се обадила и му съобщила, че има номинации от общински организации на БСП и го попитала дали е готов да участва в гласуването.

Поисках време да помисля, защото вече се готвех за пенсиониране, обяснил Радев. Съгласие дал едва на 2 август, предизвикан от изявление на военния министър Николай Ненчев, което не одобрил.

Радев бил категоричен, че познава Георги Първанов само като президент.

Нямам предимство да съм добре познат, заявил Радев пред червените и им разказал биографията си - първенец на випуск в математическа гимназия, също и във ВНВВУ "Г. Бенковски". Бил първият, завършил академия и колеж по управление в САЩ, където учил и стратегии. Като стратег формирал политика за 20 години напред, а като мениджър се доказал в организирането на дейности, бил лидер с личен пример.

Ген. Радев натъртил, че публично е изразявал публично несъгласие с правителството, особен за скъсването на отношенията с Русия.