Частен детектив, нает от приятели на Николай Димов, ще разследва как го е убила Анита Мейзер

https://www.24chasa.bg/novini/article/5716767 www.24chasa.bg
Анита и Николай от времето, когато били щастливи

Близките му: Затрила го е, защото той искаше друго семейство

Адвокатите: Смъртта му не е насилствена

От посолството на САЩ у нас ѝ предлагали правна помощ, тя отказала

Анита е силно разстроена на път към съдебната зала.
Анита е силно разстроена на път към съдебната зала.

Приятелите на убития по мистериозен начин Николай Димов от Варна ще правят частно разследване.

ПАВЕЛ ЗИДАРОВ
ПАВЕЛ ЗИДАРОВ

Те щели да ангажират частен детектив, за да изясни спорните моменти в разследването.

ВЕНЦИ ЧАНЕВ
ВЕНЦИ ЧАНЕВ

40-годишният културист и фитнес инструктор бе намерен мъртъв в неделя след полунощ в апартамента на съпругата си Анита Мейзер във Варна.

ОЛЕГ АТАНАСОВ
ОЛЕГ АТАНАСОВ

“Добро момче, смирен и кротък, човек с принципи.” Това говорят за Николай приятелите му във Варна. Според тях иначе порядъчното и консервативно семейство на Николай в момента е опорочено заради 52-годишната Мейзер.

“Вероятно го е убила, защото е усетила, че той иска да я отстрани от живота си и да създаде друго семейство”, каза един от близките на убития - Павел Зидаров. Той е категоричен, че убийството със сигурност не е било резултат от непредпазливост.

Според друг от близките - Николай Иванов, двамата съпрузи се карали от доста време, а и

не били правили

секс от една

година

Анита пътувала често и за дълго до Коста Рика, и на практика с мъжа ѝ се виждали за по няколко месеца в годината.

По думите му задържаната си “развявала опашката” преди години в Нови пазар.

“В един момент стана Анита, после стана Мейзер. И как така убийството стана в събота, след като в петък е изпратила детето си в Гърция на почивка, за да е сама”, коментира още той.

“Николай не е вземал нито анаболи, нито упойващи вещества, както се твърдеше”, каза и Венци Чанев, собственик на залата, в която е тренирал съпругът на Мейзер.

По думите му от известно време нещата между двамата съпрузи май не вървели. Анита постоянно държала сметка на мъжа си къде ходи, следяла го и го търсела по телефона, докато той тренира в залата.

Адвокати на арестуваната с две обвинения - за причиняване на смърт по непредпазливост и за предлагане на 30 хил. евро подкуп към полицай, са юристите Олег Атанасов и бившият шеф на варненския затвор Росен Желязков.

Имало е

обаждане от

посолството на

САЩ и

предлагане на

правна помощ

за Анита Мейзер, тъй като тя има и американско гражданство. По информация на адвокатите Анита е отказала, като е заявила, че има адекватна защита към настоящия момент.

“Доказано е, че няма насилствена смърт и че смъртта на културиста Николай Димов е настъпила вследствие на задушаване.

Според материалите по делото слагането на свински опашки е било по взаимно съгласие. От протокола за разпит съм видял нейната интерпретация по случая, но следствието ще установи каква е истината. Няма умисъл в причиняването на смъртта на мъжа”, заяви адв. Росен Желязков пред Нова тв.

Междувременно при гледането на мярката за неотклонение в съдебната зала стана ясно, че Анита е участвала в следствен експеримент и са разпитани множество свидетели.

Предстои изготвяне на ДНК експертиза, както и експертиза от съдебните медици. До момента разследването е в начален етап, но има достатъчно събрани доказателства за извършването на двете престъпления, в които тя е обвинена, постанови съдът.

Според информацията, приложена към делото, ставало ясно, че докато била разпитвана, Анита се опитала по няколко начина да подкупи полицаите, предлагайки им дребни банкноти.

“Шокиращо е, че мярката “домашен арест” полицията не може да я изпълнява. Това означава, че няма гривни, които да следят дали тя излиза от дома си”, коментираха адвокатите на Мейзер.

След съдебното заседание Олег Атанасов призна, че Анита е подала сигнал в полицията около 2 или 3 часа след случилото се в дома ѝ.

Признанието на подзащитната му в съдебната зала, че не е виновна, той коментира като реакция на шок от това, което се случва.

По време на заседанието на съда в сряда от окръжната прокуратура обясниха, че срещу Мейзер

има достатъчно

доказателства,

че тя е затегнала

т. нар. свински

опашки,

с които е умъртвила мъжа си.

Според държавното обвинение задържаната е осъзнавала и допускала, че поставя в опасност живота на Николай, но все пак е смятала, че няма да настъпи смърт.

По данни на прокуратурата до пристигане на полицията на местопрестъплението Анита е предприела действия с цел да затрудни разследването.