Митьо Очите съсед на Пламен Дишков-Кела в луксозен спа комплекс

https://www.24chasa.bg/novini/article/5720203 www.24chasa.bg
Димитър Желязков-Очите

Димитър Желязков-Очите вече е клиент на Гранд хотел Поморие и съсед на друго известно име по крайбрежието Пламен Дишков-Кела, който от няколко години обитава един от луксозните апартаменти в крайбрежния комплекс.

Желязков е докаран в Поморие директно от "Софиямед" в петък след обед. По-рано от болницата съобщиха, че пациентът е изписан в подобрено общо състояние след 2-месечно лечение и хирургическа интервенция, при която му е поставен силиконов уретер.

Още преди пристигането на Желязков сградата е била огледана от полиция, съобщиха източници на "24 часа", които са забелязали засилено присъствие на униформени около входовете на градхотела.

Решението възстановяването на Желязков да продължи в гранд хотел "Поморие" е взето от близките му след консултация с лекари. Малко по-рано през седмицата е била резервирана една от специалните стаи с обзавеждане за хора с двигателни проблеми.

Желязков бил придружен от жена си Антигона, която също ще бъде гост на хотела.

Не мога да коментирам дали някой е настанен или не в комплекса ни, това би било в противоречие с установения ни стил на обслужване, за нас всеки клиент е добре дошъл, бе лаконичен Георги Мицов, който от години е в управата на хотела.

Поморийският грандхотел е известен с изградения към него балнокомплекс и център за рехабилитация, в който работят и лекари. Той предлага както прочутото калолечение, така и процедури с лазер, физиотерапия и кинезитерапия като за всеки пациент се разработва индивидуална програма.

В същата база се възстановява друг пострадал от инцидента в Слънчев бряг на 8 юни - Никола Маринов-Магарето. Той имаше проблем с крака, но вече е раздвижен, казват близки до Никола. Според запознати Димитър е настанен до стаята на авера си.

Преди да превърне апартамент от хотела в своя резиденция тук като пациент бе и Пламен Кела. Това стана точно преди 3 години, когато Дишков все още беше с мярка за неотклонение задържане под стража по висящо дело за убийството на Димитър Стаматов - Мастара.

Заради влошено здравословното му състояние на 15 юли 2013 г. Кела претърпя операция в "Пирогов". Проблемите с краката при бившия сикаджия се свързани с атентат срещу него от 2001 г., когато опасно бе натрошен единият му крайник. Съдът отказа да го пусне на свобода, но разреши да бъде преместен в балнеоцентъра на гранд хотел "Поморие". Съдебна полиция пазеше арестанта , като престоя и процедурите бяха за негова сметка. Дишков все още е обвиняем като поръчител на убийството на Мастара. През последните години Кела и Очите са се виждали многократно, между тях няма напрежение. След стрелбата в Слънчев бряг Кела дори отишъл в болницата.

Според запознати охрана ще бъде осигурена и за Желязков, който на този етап е свидетел номер 1 по делото за убийство и опит за убийство от 8 юни. При спречкването бе убит 46-годишния Александър Алексиев, основен съдружник в охранителната фирма  "Аркус сигурност Бургас", в която по документи работи и Очите. Няма да е изненада, ако кола на фирмата дежури денонощно пред хотела, коментират хора от обкръжението на известния несебърлия.

Разследването за инцидента в Слънчев бряг продължава, наскоро срещу 5000 лв. гаранция на свобода излезе един от обвинените, че е стрелял по Желязков - Радослав Димитров.