Галеви тайно се върнаха, срещнаха се с Таки

https://www.24chasa.bg/novini/article/5722450 www.24chasa.bg

Братя Галеви тихомълком са се завърнали в България, показват шокиращи документи, до които се добра "България Днес". Повод за визитата на издирваните от Интерпол мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев е съдбата на легалния им бизнес.

Дали от загриженост, или просто за да се надсмеят над закона, дупнишките бандити са решили да присъстват на общото събрание на една от фирмите си - "Евро Ойл Груп". В нея Галеви са съдружници с Христофорос Аманатидис-Таки и сочения от МВР за наркобос перничанин Феодор Феодоров-Федката. Четиримата притежават по 25 процента от фирмата, която се занимава със строителство и търговия с горива.

Фирмата е създаде през далечната 2008 г., а офисът и е в т.нар. колумбийско посолство на столичния бул. "Пушкин" 84. На същия адрес е и кооперацията, в която обявеният за наркобос Таки живееше, преди да духне от България.

Именно в „колумбийското посолство“ се събират и четиримата съдружници в "Евро Ойл Груп". Срещата е проведена миналата година. По това време освен мистериозно изчезналите през 2012 г. Братя Галеви за издирване от Интерпол бе обявен и съдружникът им Таки. Докато при дупнишките мафиоти поводът е влязлата им в сила присъда, то при Христофорос Аманатидис бе повдигнатото обвинение като шеф на зловещата наркобанда на „Чуковете“.

След бягството си Таки също си идваше тайно у нас почти всяка година. Посещенията му по правило стават всяко лято в Слънчев бряг. Там освен забавления Аманатидис приемаше отчетите на своите фирми и прибираше многомилионните си печалби. За разлика от случая с "Евро Ойл Груп" Таки прилежно се подписваше под протоколите от общото събрание. Така освен изпълняване на законовите изиквания той ясно показваше на полиция и прокуратура, че може спокойно да си идва под носа им.

Виж цялата история ТУК!

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите

Затворената граница между Германия и Дания заради бушуващата в Западна Европа пандемия от COVID-19 не успя да спре две приятелки да продължат да се виждат въпреки рестрикциите наложени и в двете държави. 89-годишната датчанка и 85-годишната германка се срещат всеки ден от началото на пандемията от двете страни на бариерата разделяща двете страни

Група ентусиасти любители на българските и традиции показаха нагледно в социалните мрежи как трябва да се играе хоро спазвайки необходимата дистанция между участниците. Видео: Facebook / Христо