Свръхколичество хормон на растежа в кръвта на убития мъж на Анита Мейзер

https://www.24chasa.bg/novini/article/5723583 www.24chasa.bg

Варненката Анита Мейзер, която бе обвинена за убийство по непредпазливост на съпруга си - културиста Николай Димов, както и за подкуп на полицай, ще обжалва наложената ѝ мярка “задържане под стража”. Заседанието е насрочено за 23 август във Варненския апелативен съд, съобщиха от апелативната прокуратура.

На 17 август Варненският окръжен съд остави Мейзер в ареста с мотива, че има реална опасност да се укрие, ако е на свобода. Анита има двойно гражданство и американски паспорт, но той не е открит при огледите в дома ѝ. Според съда от интервютата на жената в интернет има данни, че тя е била на различни места в чужбина - в Коста Рика, САЩ и Китай, и макар че притежава жилище във Варна, не пребивава постоянно в България.

Още не е приключила работата на съдебните лекари по убийството, но към доказателствата по делото е приложен диск със записан разговор. От него става ясно, че Анита е предложила да даде пари на служител на МВР, за да не разбират медиите за случая. Предложението е записано в 3,30 ч, когато Мейзер е подала сигнала за убийството в 5-о РПУ. Последвали още 3 предложения за подкупи към един от разследващите полицаи. Първата оферта - за 10 000 евро, втората - за 20 000 евро, а третата - за 30 000 евро.

Близки и роднини на Николай имат съмнения, че той е бил убит умишлено, а не по непредпазливост от страст по време на полов контакт. Негови приятели твърдят, че с Анита били в лоши отношения и не са имали сексуални контакти поне от година. Резултатите от аутопсията показват, че в кръвта на мъртвия културист са открити свръхколичества от хормон на растежа. Според специалисти това означава, че той е имал проблеми в интимно отношение. Хормоните на растежа се съдържат в големи количества в анаболните препарати и влияят негативно върху половия живот.

Според разследването във фаталната нощ след поредната обиколка на Варна Николай и Анита се прибрали в апартамента ѝ. Едрогърдата варненка решила да използва нестандартни техники. Завързала 40-годишния културист към леглото със свински опашки и вероятно е почнала до го души, но не е преценила правилно момента, в който да спре. Това довело до смъртта на Димов.

Час след настъпването на смъртта Мейзер подала сигнал в полицията. После няколко пъти променила версията си. От видеозаписите на камерите в кооперацията станало ясно, че във фаталната нощ Мейзер и Димов са били сами. До мезонета на варненката се стига с индивидуален асансьор с чип карта.