Анита Мейзер: Мачкат ме, искам да умра достойно (Обзор, видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5725325 www.24chasa.bg

Съдът я остави зад решетките

Aз съм невинна и искам да го докажа. Искам да умра достойно, проплака Анита Мейзер пред варненския апелативен съд във вторник.

Бившата Мисис България е обвинена в убийство по непредпазливост на съпруга си - културиста Николай Димов, и предлагане на подкуп от 30 000 евро на полицай.

Миската помоли съдиите да я пуснат под домашен арест, за да “може да докаже, че е невинна”.

52-годишната жена се появи елегантна в Съдебната палата във Варна. Тя бе в черна рокля, а с черни очила криеше очите си.

“Искам да се прибера вкъщи, за да мога да мисля и да бъда полезна за работата на съда, както и на дъщеря ми Джули. Тя е най-близкото и единственото същество, което ми остана”, промълви Анита.

Магистратите обаче отказаха да я пуснат, защото можела да се укрие. Като аргумент посочиха, че тя има американско гражданство и често пътува в чужбина.

Американският ѝ паспорт бе предаден в съда. Според съдиите обаче без експертиза не можело да се твърди със сигурност, че документът е истински и е на Мейзер.

Ридаейки, Анита поиска да разговаря с Милена Димова, сестрата на починалия ѝ мъж Николай.

“Ако всичко протича по законния ред, ще бъде нормално. Но има въздействие от страна на сестра му, която е общински съветник и е със сериозни връзки”, каза Мейзер.

“Тя ме мачка по най-ужасен начин. Не искам да ме мачкат, защото имайки подобна намеса, аз не мога да се боря срещу цял народ за пореден път. Искам дори на нея да помогна, искам да говоря с нея, има какво да ѝ кажа”, каза още миската.

Единственото ѝ желание било да докаже на семейството и приятелите на Николай, че не е виновна за смъртта на мъжа си. Пред залата Анита изказа съболезнования на сестрата на културиста.

Милена Димова отказа всякакъв коментар на изказванията на Анита Мейзер.

Културистът бе открит мъртъв в дома на Мейзер в нощта срещу 14 август. Според експертите той е умрял от задушаване. Според версията на Анита Николай я накарал да му върже свински опашки около ръцете и шията, които да скъса и така да покаже силата си.