Мутри с джип стреляли по Владо Кузов на АМ "Хемус", прокуратурата разследва инцидента

https://www.24chasa.bg/novini/article/5729215 www.24chasa.bg
Бившият депутат Владимир Кузов

Стреляха по мен от джип на АМ "Хемус", заяви пред "24 часа" бившият депутат Владимир Кузов. От Окръжната прокуратура-София потвърдиха за инцидента. "По случая се работи интензивно. Образувано е досъдебно производство", лаконични са от държавното обвинение.

В сряда Кузов бил в Ботевград. Късно вечерта потеглил за София. По думите му се движил в крайна лява лента с максимално позволените 130 км ч.
"На огледалото видях две коли, които се движеха бързо зад мен. Започнаха да святкат с фарове, а после и да ме притискат. В началото не отбих, защото се движа с максимално позволената скорост. След това отстъпих. Бяха два джипа - Рейндж Роувър и Ленд Круизър. Когато вторият се изравни с мен при изпреварването, прозорецът на пътника до шофьора се свали. Оттам се подаде ръка с пистолет и стреля. Не чух изстрелите, само видях пламък от дулото. Опитах се да ги догоня и видях номера на единия джип. Казах го на полицаите", разказва Кузов, който се отървал само с уплах.

След това се обадил на 112. Веднага след инцидента посетил 5 РУП в София. "Има преписка по случая, но е изпратена в Областната дирекция, защото инцидентът е на тяхна територия", казват от столичната полиция. В четвъртък следобед Кузов е посетил мястото, където стреляли по него заедно с разследващи от ОДМВР-София. Направен е оглед. Криминалистите търсили и гилзи от куршумите. Не е ясно дали пистолетът е бил газов или боен.

Кузов шофирал личната си кола по време на инцидента
Кузов шофирал личната си кола по време на инцидента

"Много се изплаших. Явно ми е личало, защото полицаите бяха слушали записа от сряда вечерта", разказва Кузов, който бил в Ботевград до късно заради среща с избиратели. Проверка в регистъра на КФН показва, че номерът на джипа, от който е стреляно по Кузов, няма валидна Гражданска отговорност. По информация на Кузов полицаите вече са установили кои са хулиганите на пътя. Според него е недопустимо да се случват подобни инциденти на пътя, особено след побоя над семейство на Околовръстното от февруари т.г.