Румен Порожанов: Не ползвайте комисионери за европроектите (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5757772 www.24chasa.bg
РУМЕН ПОРОЖАНОВ

"Много хора ще ви обикалят да ви убеждават, че знаят как и ще ви прокарат проектите за финансиране. Искам да ви кажа, че няма как да бъде финансиран проект, ако не отговаря на условията на програмата. Не ви трябват помощници и комисионери, за да си реализирате проектите." С тези думи се обърна шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов към кметовете и земеделските стопани по време на дискусията "Региони в растеж", която в. "24 часа" организира в Пловдив. Събитието е с помощта на СИБанк и бензиностанции "Газпром".

22,8% е усвояемостта по програмата за селските райони в Южен Централен район, каза още Порожанов.

Над 4 млрд. лв. пък ще бъдат нсочени към земеделците от района в следващите години до 2023 г., съобщи още шефът на фонд "Земеделие". Най-много пари - 1,350 млрд. лв. са предназначени за земеделците от област Пловдив, 1,1 млрд. лв. са за хасковските, 600 млн. лв. за Пазарджик и над 500 млн. лв. за Смолян, обясни Порожанов.

От тази година вече се достига таванът на преките помощи за земеделците, заяви шефът на земеделския фонд. Това означава, че всяка година ще се разпределят помощи в размер на 800 млн. евро като тези пари се усвояват на 98-99%, допълни Порожанов.

Общо 19 млрд. лв. ще влязат в българските земеделци до 2023 г. от бюджета и европейските фондове, допълни още той.

165 млн. лв. са разпределени вече към земеделски производители, сключени са и 70 договора за преработка на продукция, допълни още Порожанов.

Виж тук презентацията на Румен Порожанов

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и