Румен Порожанов: Не ползвайте комисионери за европроектите (видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5757772 www.24chasa.bg
РУМЕН ПОРОЖАНОВ

"Много хора ще ви обикалят да ви убеждават, че знаят как и ще ви прокарат проектите за финансиране. Искам да ви кажа, че няма как да бъде финансиран проект, ако не отговаря на условията на програмата. Не ви трябват помощници и комисионери, за да си реализирате проектите." С тези думи се обърна шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов към кметовете и земеделските стопани по време на дискусията "Региони в растеж", която в. "24 часа" организира в Пловдив. Събитието е с помощта на СИБанк и бензиностанции "Газпром".

22,8% е усвояемостта по програмата за селските райони в Южен Централен район, каза още Порожанов.

Над 4 млрд. лв. пък ще бъдат нсочени към земеделците от района в следващите години до 2023 г., съобщи още шефът на фонд "Земеделие". Най-много пари - 1,350 млрд. лв. са предназначени за земеделците от област Пловдив, 1,1 млрд. лв. са за хасковските, 600 млн. лв. за Пазарджик и над 500 млн. лв. за Смолян, обясни Порожанов.

От тази година вече се достига таванът на преките помощи за земеделците, заяви шефът на земеделския фонд. Това означава, че всяка година ще се разпределят помощи в размер на 800 млн. евро като тези пари се усвояват на 98-99%, допълни Порожанов.

Общо 19 млрд. лв. ще влязат в българските земеделци до 2023 г. от бюджета и европейските фондове, допълни още той.

165 млн. лв. са разпределени вече към земеделски производители, сключени са и 70 договора за преработка на продукция, допълни още Порожанов.

Виж тук презентацията на Румен Порожанов

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Специална марка, посветена на 15-годишнината от приемането на България в НАТО, бе валидирана вчера в Министерски съвет. Пощенската марка изобразява трабантчето на тогавашния външен министър Соломон Паси. Освен него в церемонията участваха министърът на външните работи Екатерина Захариева и министърът на транспорта Росен Желязков.

Трябва да бъдем държани в ареста най-дълго време, за да може да се сложи ръка на фирмената ни собственост. От задържането ни се цели икономически ефект! Това заяви вчера пред апелативния спецсъд Евгения Банева, съпругата на олигарха Николай Банев, по повод дружествата, които двамата управляват, научи "България Днес".

Народният бард Веселин Маринов мина на повикване. Звездата бе изловена от топпапараците на "България Днес" търпеливо да чака пред столична бизнес сграда, тръпнейки да получи обаждане, за да бъде пуснат вътре. Изпълнителят на "Горчиво вино" чинно постоя десетина минути, говорейки по телефона с папка под мишница с надеждата да му отворят дверите на