Пуснаха на свобода Малката Рижа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5763015 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Рецидивистът Симеон Стоянчов-Малката Рижа, е излязъл на свобода току-що, пише Флагман.бг, позовавайки се на изключително достоверен източник. Рижата веднага се е отправил към култово бургаско заведение, за да се види с най-близките си приятели. Той е отишъл при тях преди да стигне до дома си в ж.к.“Изгрев“.
Малко преди 18 часа посетителите на въпросното заведение са останали силно смутени от присъствието на Стоянчов, който се смяташе, че ще освободи Бургас от присъствието си за по-дълго време.

Не е ясно дали той е пуснат в отпуска заради „добро поведение", или пък присъдата му е изтекла. При всички положение Симеон Стоянчов трябваше да излезе на свобода най-късно до края на годината, след като се оказа, че от наложеното му наказание 4 години и 11 месеца ще изтърпи едва 2 години.

Според българското законодателство присъдите се кумулират и „съгрешилите“ излежават само най-голямата от тях.

Зад решетките Симеон Стоянчов се замеси в няколко скандала. Един от тях бе свързан с любителското видео с пандиз кючека, заради което Министерството на правосъдието разпореди пълна проверка на дисциплината в затвора и това навлече сериозни проблеми на директора на затвора Бранимир Мангъров.

Въпреки тези гафове затворническите психолози твърдят, че се е преобразил напълно. Дадени му са отлични референции, които го изкарват ангелче. В пандела Рижата открил своята муза и станал художник със стилни маниери, дори спечелил няколко награди.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена