Снимки на наркодилъри разлепени на листовки в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/5763049 www.24chasa.bg
Снимка: Нова телевизия

Листовки със снимки на мъже и надпис “Те тровят децата ни” се появиха на различни части в центъра на София. Авторът е неизвестен.

Нарочените за наркодилъри са лица от криминалния контингент и спортните среди. Сред тях личат имената на Радослав Иванов-Темерута, Даниел Стефанов-Дъмпела, Радмил Ранов-Ради Ланеца, Веселин Христов-Паяка и дузина ММА бойци и боксьори.

“Тези хора продават отрова на децата ни повече от 10 г. Парадират с имената на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Георги Костов, Мишо Наумов. Разпространяват дрога в София, Пловдив, Варна, Елин Пелин, Сандански, Свиленград и Велико Търново. Има ли кой да ги спре?”, пише с големи букви на друга листовка до тази със снимките им.

В полицията са запознати с акцията. Повечето от лицата на листовката са обвиняеми за различни престъпления, други вече са подсъдими. Засега обаче няма данни за пряка връзка между тях. През 2010 г. имаше подобна акция с разпространение на списъци от конкурентните групи за дрога на Сако и Христо Ширев-Боксьора.

Радо Темерута е известен със службата си при няколко от големите босове. Той беше прострелян през 2006 г. и едва оцеля. Радмил Ранов и Весо Паяка са сочени за приближени на Таки в миналото. Дъмпела е човекът, който рани тежко ММА боеца Благой Иванов-Багата в бар в София. Някои от хората на снимките, за които се твърди, че са наркодилъри, са арестувани в миналото за дрога. Други са били част от охраната на тартори в подземния свят. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гласуването е онлайн, но победителката ще получи корона на живо Иво АНГЕЛОВ Учителят Тео влиза в необичайна роля! Преподавателят по физика, който подготвя млади таланти, ще връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса "Царица Роза". Теодосий Теодосиев, както е истинското му име, е част от тричленното жури

Благой Иванов-Багата е много доволен от отлагането на неговия мач с Аугусто Сакаи (Браз) в Лас Вегас от ММА веригата UFC. Сблъсъкът трябваше да се проведе в началото на май в Сао Пауло, но заради коронавируса беше пренасрочен. Срещата ще се състои в ранните часове на неделя българско време. „Лагерът се удължи с 3 седмици

С дъщеря ми ще изминем пътя на четата Борислав РАДОСЛАВОВ     Снимки: Личен архив "Семейно с 12-годишната ми дъщеря Анна-Мария ще изминем славния път на Ботевата чета от козлодуйския бряг до Околчица. Ще тръгнем по традиция на 28 май рано сутринта, когато е рожденият ми ден, и ще пристигнем на 2 юни малко преди 12 часа