Фирмена тайна било кой плащал рестарта на спряната Тв7

https://www.24chasa.bg/novini/article/5765423 www.24chasa.bg
Сградата, където се намира Тв7 СНИМКА: Румяна Тонeва

СЕМ: Телевизията трябва да спре да излъчва до понеделник

В деня, в който СЕМ обяви, че отнема лиценза на Тв7, от екрана на телевизията стартира мощна рекламна кампания, обединена около завръщането на легендарната водеща Люба Кулезич и по-малко известните нейни колеги. Зрители смятаха, че и това са стари заставки, тъй като от края на 2015 г., когато телевизията на Цветан Василев фалира (съдът прие 31.12.2015 г. за дата на неплатежоспособността), се повтаряха филми и предавания.

Оказа се, че Тв7 тръгва наистина от тази събота с нов сутрешен блок.

“Поетапно и постепенно ще се

опитаме да

възстановим

каналите

на нашата група. На този етап не планираме да стартираме делничните блокове”, обясни изпълнителният директор на Тв7 Кирил Благоев. На въпрос кой плаща за новата продукция на телевизията той каза, че е фирмена тайна.

Благоев става шеф на Тв7 през септември 2014 г., както и член на съвета на директорите на дружеството заедно с Емил Кошлуков и София Щерева. Тогава Тв7 пуска официално съобщение, в което обяснява, че той е с опит в медиите. Какъв е бил точно, няма информация. Няколко сайта обаче пишат по това време, че в миналото си е бил шофьор.

Решението за фалита на Тв7 е взето от съда на 10 май 2016 г. Другият канал на групата - “Нюз 7”, фалира през март тази година.

Над 1,2 млн.

лева дължи

“ТВ Седем” ЕАД - дружеството собственик на телевизията, на външни продуценти и предавания. Същевременно е задлъжняло и с над половин милион лева към мултиплекса “НУРТС Диджитъл” за ефирно разпространение. Вследствие на това операторът спира излъчването на Тв7 още на 11 декември 2015 г.

КТБ също е кредитор с иск от 2,4 млн. евро.

Същевременно компанията търси наематели, а и купувачи на част от сградата, в която се намира телевизията, още от лятото на 2015 г. Въпреки фалита дори и сега студиата продължават да са в същата стъклена и много лъскава сграда, която се намира на столичния булевард “Цар Борис III”. “Нищо не се е променило, всичко - и камери, и студиа, си е там”, каза човек от самата телевизия.

Според СЕМ Тв7 трябва да спре да излъчва още в понеделник, след като съветът отне лиценза ѝ на 13 септември.

“В момента, в който решението за отнемане на лиценза на Тв7, “Нюз 7”, “Супер 7” и Би Би Ти пристигне физически в телевизиите, те трябва да спрат да излъчват. Това вероятно ще се случи най-късно до понеделник”, каза председателят на СЕМ Мария Стоянова.

Решението се оформя документално и когато това приключи, тези

4 медии ще

бъдат заличени

от регистъра

на СЕМ,

а кабелните и сателитните оператори ще бъдат длъжни да ги спрат, обясни тя. В същото време те вече не се излъчват и ефирно по мултиплекса, тъй като отдавна са му длъжници и той не ги разпространява.

Според медийния закон при отнемане на лиценза за нова регистрация може да се кандидатства най-рано след 2 години.

“Все още не сме получили нищо от СЕМ, затова няма как да коментирам нито решението на съвета, нито мотивите му. Опитваме се частично да рестартираме програмата си. Ще започнем с уикенд блок от 8 ч сутринта. Казва се “Добро утро, България”, след което е предаването на г-жа Люба Кулезич “Насреща”.

“Аз съм частен продуцент в пазарна среда. Тв 7 ми дава технологична платформа. Имам малък, но героичен екип до себе си. Готови сме да започнем”, съобщи Люба Кулезич, която потвърди името на предаването и часа от 9 до 11,30. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Опита да направи образованието ни игра и забавление, става най-младият професор Иво АНГЕЛОВ На 87-годишна възраст в неделя издъхна бележитият ни математик, политик и дипломат Благовест Сендов. За мнозина той беше познат като председател на Народното събрание в смутните времена от 1995 до 1997 г., но най-големите му успехи идват в научната сфера

Рибите ми помогнаха да се издигна в съдийството, казва кумът на Камата - Атанас Узунов Футболната легенда Христо Стоичков е станал специалист в улова на шарани в Америка. Това разкри неговият кум - бившият футболен съдия Атанас Узунов, който тези дни отпразнува своя имен ден. 64-годишният топрефер е общински съветник в Пловдив

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции