Мехрибан Алиева и дъщеря й си тръгнаха с два различни самолета

https://www.24chasa.bg/novini/article/5777573 www.24chasa.bg

Бойко Борисов бе най-канен за снимки в Деня на Независимостта - даде път на майка с дете пред Царевец, блокира площада с желаещи за селфи с премиера

След първата си визита във Велико Търново Мехрибан Алиева и дъщеря ѝ Лейла отпътуваха в петък сутрин от летище Горна Оряховица с два различни самолета. В 10 ч кметът на старата столица Даниел Панов и заместникът му Ганчо Карабаджаков изпратиха гостенките, които отлетели с усмивка и отлични впечатления от старата българска столица.

“Най-скъпите хора на президента Илхам Алиев”, както ги нарече премиерът Бойко Борисов, пристигнаха във Велико Търново за Деня на Независимостта и откриха с него възстановената средновековна крепост Трапезица. Отварянето на архитектурно-историческия резерват стана възможно с дарените 2,5 милиона лева от фондацията на Мехрибан Алиева.

“Лейла, нашето сътрудничество може да продължи прекрасно със стипендии за университета”, посъветва премиерът дъщерята на президента Илхам Алиев, която е вицепрезидент на фондацията.

Самата Мехрибан Алиева, получавайки титлата “Доктор хонорис кауза” на университета “Св. св. Кирил и Методий”, каза, че приема академичната награда като аванс и ще трябва да направи още много, за да я заслужи.

Над 75 хиляди българи изпълниха Велико Търново в Деня на Независимостта. Малко след церемонията на Трапезица кортежите се отправиха към сградата на Учредителното събрание. Борисов, който управляваше сам правителствения джип, спря на площада пред Царевец, за да даде път на майка с дете. Жената разпозна премиера и поиска снимка. След нея десетки си правиха селфи с Борисов и движението за по-малко от час бе блокирано. Почти през целия ден, в който той домакинства на първата дама на Азербайджан, бе спиран от българите, дошли за тържествата.

Хиляди гледаха в празничната вечер заедно с Борисов и двете гостенки уникалното шоу “Царевград Търнов - звук и светлина” на Царевец.

Преди да стигне до площадката за наблюдение на цветния спектакъл премиерът 2 часа обикаля пеша из града. Освен десетките българи, поискали да се снимат с него, оказа се, че Борисов е разпознаваем и за чужденците - спираха го руснаци и дори индийци.

Импровизираната разходка на премиера принуди гардовете от НСО да променят часа на вечерята с гостите от Азербайджан.