"168 часа": Боньо Фаса и брат му умират в един ден, през 3 часа

https://www.24chasa.bg/novini/article/5787437 www.24chasa.bg

Tри часа преди 18-годишната Мария да намушка с нож изнасилвача Боньо Фаса, умира неговият по-голям брат Кольо Динев. Мистериозното съвпадение потвърди пред "168 часа" адвокат Владимир Ченалов, който представлява дъщерята на Боньо - Изабела.

"Три или четири часа, не мога да бъда точен, по-големият му брат е починал. Доколкото знам, не е от насилствена смърт. Просто нещо е боледувал", обясни Ченалов.

Кольо е с две години по-голям от Богдан. 68-годишният мъж живеел в Стара Загора, близо до къщата на Боньо. Двамата братя били в много добри отношения и се виждали често. В града не се чувало да са имали разпри. "Не са се карали. Дори когато Богдан постоянно правеше глупости, брат му не го е изоставял и не се е отрекъл от него. Ходеше му на свиждания и по затворите, когато лежеше за поредна кражба, побой или изнасилване", разказаха хора от Стара Загора.

Както вече стана ясно, Боньо имал богато криминално минало. Лежал е над 28 години в пазарджишкия и старозагорския затвор. 19 от тях - за посегателства над други момичета "168 часа" научи, че той лично възпрепятствал бизнес на свой съгражданин от Стара Загора. Мъжът, който пожела анонимност, разказа, че в началото на 90-те бил един от първите хора, започнали малък собствен бизнес. Той отворил ресторант за хранене в града, който обаче не просъщесвувал дълго време и един от факторите за това бил именно Боньо.

"Точно този мъж ме доведе до фалит и не успях да осъществя това, което исках, а бях тръгнал добре и хората около мен бяха доволни", разказа мъжът пред "168 часа" с изричната молба да остане анонимен.

По думите му Динев му създал огромни проблеми, които той не успял да разреши. Заедно с група свои приятели рецидивистът поискал данък "спокойствие" от мъжа с уговорката, че ако не им го плаща, бизнесът ще бъде сринат до основи.

"Беше изключително неприятен тип. Държеше се нагло с всички. Постоянно ме заплашваше, и то главно с това, че ако не му давам пари от оборота, ще направи така, че заведението да бъде затворено. Беше наистина притеснително, защото той идваше с още трима негови приятели, за чиито имена не мога да си спомня, но отново бяха хора с прякори, известни на всички в Стара Загора. Славеха се с това, че са криминално проявени типове, които са и осъждани. Знаеха ги като изнудвачи, шантаджии и побойници", казва още той. Тези истории се потвърждават и от коментарите в сайта на Стара Загора. Според тях прякорите на хората от антуража на Боньо са Форца и Фашиста, имена обаче не са уточнение.

"Оказа се, че има още много момичета, които са били притеснявани от Боньо. Такива бяха и две от сервитьорките в ресторанта - коментира пострадалият. - За да се спасят от него, те сами пожелаха да напуснат работа."

"И двете бяха уплашени - разказа той. - Казаха ми, че Богдан Динев постоянно ги притеснявал. Когато ги викал, за да поръча сметката, им свиркал. Позволявал си дори да се обръща към тях и с неприлични думи.

Едно от момичетата ми сподели тогава, че той дори я преследвал след работа и й се наложило да минава по много забутани улици, за да се измъкне от него. Нормално е да се уплашиш. Все пак говорим за мъж, който е на годините на баща ти и няма как да знаеш какво точно иска от теб. Когато поискаха да напуснат, аз ги разбрах напълно. Не съм се опитвал да ги задържам в ресторанта, след като те самите не се чувстваха комфортно", казва мъжът. Момичетата дори разказали, че Боньо искал телефонните им номера, за да се чували и виждали по-често, а не само в заведението. Приятелки на последната му жертва Мария пък споделиха пред "168 часа", че тя вече се чувства добре и излиза от вкъщи. Не била притеснена, както в началото, нито пък се срамувала от това, което се е случило. Дори сама инициирала излизанията си с познати.

"В началото беше леко резервирана към хората и в излизанията беше доста обрана, което е разбираемо. Има хора в града, които все още се

питат защо и как е решила да отиде в дома му, след като той е известен със своите криминални прояви? Немалко хора я осъдиха за това, че е била при него. Имаше и такива, които до последно не намираха логична причина в поведението й и не разбираха как не се е страхувала дори да говори с Боньо. За щастие тя не им обръща вече внимание на тях. Редовно можеш да я видиш и на разходка с майка й по обяд, което е добре", разказаха момичетата.

По думите им Мария не работи никъде в момента. Не се е върнала на работа. Сега гледа как да почива повече. Психолози пък съветват тя да не стои вкъщи и постоянно да е обградена от хора.

Историята на Мария за злополучната нощ четете ТУК - онлайн изданието на "168 часа".

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Млади художници използваха хубавото време днес преди обед за да потърсят вдъхновение за своите творби в центъра на София около църквата "Св.

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Сладко, сладко си похапва отец Дионисий в столична сладкарница. Архимандритът реши да поглези душата и тялото си със сочен десерт, видяха папараците на "България Днес". Духовното лице дори махна калимявката си от уважение към храната. След като се облажи с вкусния сладкиш, Дионисий се наслади на следобедното си кафе и продължи да движи църковните