Корнелия Нинова: ГЕРБ не вадят силните си играчи

https://www.24chasa.bg/novini/article/5790932 www.24chasa.bg

Политиката все още ми създава емоция, затова моята усмивка беше искрена след като чух номинацията на ГЕРБ за президент. С тази кандидатура възможността за промяна на статуквото на президентската институция става все по-видима. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в сутрешния блок на Нова тв. 

"ГЕРБ излъчват слабост и неувереност за разлика от преди и това най-много пролича още през юли тази година. Те не вадят най-силните си играчи. Цецка Цачева олицетворява парламента, а той в момента е с най-ниския си рейтинг в историята си. Борисов дава най-малко рейтинговия си кандидат. Другите трима са му важни във финансовите дела. Избирайки най-ниско рейтинговия си играч за президентството лицето на Цачева Борисов сякаш ни казва по-добре за мене да си запазя властта и парите. Това е унизително", заяви Нинова. 

"Всички кандидати вляво са участвали във властта. Поради тази причина хората не ги харесват, не харесват и реформите, които направиха. Ген. Радев се различава от тях. Той е защитавал суверенитета на държавата и в този смисъл има по-големи шансове, а проблемите на националната сигурност ще стават все по-важни", каза Нинова.

"Освен това, Цачева е послушна, веднъж си позволи да възрази на Борисов, каза Нинова. Това означава, че няма да може да му бъде опозиция. Това че Борисов и ГЕРБ предлагат нейната номинация, която е слаба кандидатура, го обсъждахме в БСП и не намерихме нито една причина, освен че се подготвя гигантска манипулация", добави лидерът на БСП.

На въпрос дали не намеква за "Костинброд 2" преди изборите, тя отговори, че ще вземе всички мерки да няма фалшификации на изборите. Ако загубим, каза тя, ще взема решение, което ще обявя в нощта на изборите.

На въпрос дали Радев е бил част от бизнес кръг около оръжейно лоби, какъвто слух се е завъртял в публичното пространство, Нинова отговори, че това е лъжа и призова онези, които твърдят това да назоватя лобито и кръга.

Синовете на Нинова и Цачева са добри математици и заедно са се готвили за олимпиади и представяне на международни състезания и конкурси. Заедно бяха, но нека не намесваме децата си в политика, за тези деца и на много други родители българският флаг се вее навън и нашата мисия като майки и политици ще е двойна - да върнем тези деца в България.  

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12