Цачева: Правната сигурност е важна за бизнеса

https://www.24chasa.bg/novini/article/5793550 www.24chasa.bg
Цецка Цачева

Приоритет за работата на 43-тото Народно събрание е подобряването на бизнес средата, развитие на конкурентоспособността и подобряване на публичната регулация. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на откриването на дискусионния форум „Сигурност и устойчивост на българския бизнес и политика”, организиран от Съвета на жените в бизнеса в България.

„Трябва да търсим начините за преодоляване на съвременните предизвикателства в световен мащаб, за да постигнем сигурност и устойчивост на бизнеса и политиката. За мен най-важно е да бъде осигурена всекидневната сигурност на отделния гражданин, който трябва да има гарантирана от държавните институции сигурност за живота си, за собствеността си, за качеството на своя живот и предвидимост в инвестициите”, подчерта Цачева.

По думите ѝ, българският парламент винаги е откликвал на тези потребности, в съответствие с целите на правителствената програма.

„38% от общият брой на законодателните актове, приети в 43-то Народно събрание, са пряко или косвено насочени към решаване на проблеми на бизнеса в България”, обясни Цецка Цачева. Тя подчерта, че този дял е повече от два пъти по-висок от законодателните инициативи, насочени към държавната администрация.

Цецка Цачева обясни, че парламентът е направил още една решителна стъпка към повишаване на предвидимостта и устойчивостта на законодателството, приемайки промени в Закона за нормативните актове. Като важен момент Цачева отличи въвеждането на инструмента на обществените консултации като задължение за вносителите на законодателни инициативи.

„Правната сигурност е еднакво важна както за бизнеса, така и за политическата среда“, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент.

„Усилията ни са насочени към повишаване на устойчивостта на законодателния процес, към ограничаване на възможностите за нелегитимен натиск върху законодателния процес и разширяваме средата, в която законодателството може да получи своята гражданска подкрепа“, посочи Цецка Цачева.

Според нея, чрез увеличаване устойчивостта на нормите става възможно по-близкото стигане до модела на динамична и развиваща се среда за сигурност, която е необходима в процеса на управление на кризи и конфликти.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов