Цачева: Правната сигурност е важна за бизнеса

https://www.24chasa.bg/novini/article/5793550 www.24chasa.bg
Цецка Цачева

Приоритет за работата на 43-тото Народно събрание е подобряването на бизнес средата, развитие на конкурентоспособността и подобряване на публичната регулация. Това заяви кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на откриването на дискусионния форум „Сигурност и устойчивост на българския бизнес и политика”, организиран от Съвета на жените в бизнеса в България.

„Трябва да търсим начините за преодоляване на съвременните предизвикателства в световен мащаб, за да постигнем сигурност и устойчивост на бизнеса и политиката. За мен най-важно е да бъде осигурена всекидневната сигурност на отделния гражданин, който трябва да има гарантирана от държавните институции сигурност за живота си, за собствеността си, за качеството на своя живот и предвидимост в инвестициите”, подчерта Цачева.

По думите ѝ, българският парламент винаги е откликвал на тези потребности, в съответствие с целите на правителствената програма.

„38% от общият брой на законодателните актове, приети в 43-то Народно събрание, са пряко или косвено насочени към решаване на проблеми на бизнеса в България”, обясни Цецка Цачева. Тя подчерта, че този дял е повече от два пъти по-висок от законодателните инициативи, насочени към държавната администрация.

Цецка Цачева обясни, че парламентът е направил още една решителна стъпка към повишаване на предвидимостта и устойчивостта на законодателството, приемайки промени в Закона за нормативните актове. Като важен момент Цачева отличи въвеждането на инструмента на обществените консултации като задължение за вносителите на законодателни инициативи.

„Правната сигурност е еднакво важна както за бизнеса, така и за политическата среда“, заяви кандидатът на ГЕРБ за президент.

„Усилията ни са насочени към повишаване на устойчивостта на законодателния процес, към ограничаване на възможностите за нелегитимен натиск върху законодателния процес и разширяваме средата, в която законодателството може да получи своята гражданска подкрепа“, посочи Цецка Цачева.

Според нея, чрез увеличаване устойчивостта на нормите става възможно по-близкото стигане до модела на динамична и развиваща се среда за сигурност, която е необходима в процеса на управление на кризи и конфликти.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едната от секси психоложките на националите Лилия Стефанова се уреди в телевизията на Слави Трифонов. Добилата скандална слава покрай нападките на Николета Лозанова терапевтка получи своя рубрика в шоуто на гологлавия водещ. Блондинката ще коментира злободневни теми. Тя получи предложението за работа, след като плени Слави с чара си

Пада от мотор, получава редица травми и фрактури Симеон ДЕМИРЕВ Тежък инцидент претърпява Луиза Григорова по време на снимките на филм "Диви и щастливи". Голяма част от сцените са екстремни и опасни. А актьорите се отървават на косъм от ужасни травми. Не и Луиза Григорова. В една от тях актрисата яхва мощен мотор,

Безводието изведе на протест жителите на Перник и околните села. От началото на седмицата районът е на воден режим заради пресушаването на близкия язовир "Студена". По план вода трябва да има 10 часа в денонощието, но граждани са бесни, че в центъра на Перник има за повече време, а в крайни квартали водата е с жълтеникав цвят