Цачева: Димитър Главчев ще е председател на Народното събрание до изборите

https://www.24chasa.bg/novini/article/5795229 www.24chasa.bg
СНИМКИ: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

С моя заповед от 3 октомври тази година, непосредствено след внасяне в ЦИК на моята кандидатура за президент на Р България и на Пламен Манушев за вицепрезидент, като екип излъчен от партия ГЕРБ, съм упълномощила Димитър Главчев, зам.-председател на НС от партия ГЕРБ, да изпълнява правомощията и задълженията на председател на Народното събрание за времето от регистрацията на нашата президентска двойка в ЦИК до обявяване на резултатите от изборите за президент и за вицепрезидент на Р България. Това каза на брифинг в парламента председателят на НС и кандидат за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде „Фокус“.

„С колегата Манушев считаме, че не е коректно по време на предизборната кампания, която стартира на 6 октомври тази година, ефективно да изпълнявам правомощията си на председател на НС, тъй като това поставя в неравностойно положение останалите кандидат-президентски двойки“, посочи тя. „Без да губя качеството си на председател на НС, до обвяването на резултатите от изборите няма да изпълнявам функциите си на председател, за което време ще отсъствам от НС, тъй като ще участвам в предизборна кампания“, обясни Цецка Цачева.

„Ако има ситуация в парламента, която налага отговорно и важно гласуване - всеки един от нас, народните представители, които участваме в тази кампания, сме в правото си по закон, да участваме в това гласуване“, каза още тя.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В Гърция се премести Лора Крумова. Бившата водеща на "Комбина" реши да избяга от родината за неопределен период. Журналистката и цялото й семейство вече живеят на остров Лемнос. През 2018-а Лора излезе в майчинство, за да се грижи за дъщеричката си Мина и повече не си намери ново място в тв ефира.

Труп на бебе делфинче изплува на централния плаж във Варна. Мъртвото животно е забелязана вчера рано сутринта. След сигнал от разтревожени хора екоинспекцията в морската столица ще направи проверка по случая. Служители ще свалят биометрични данни на бозайника, за да установят причината за смъртта. 38 са загиналите китоподобни по нашето Черноморие

С нова порция обвинения се сдоби соченият за дясна ръка на Божо Кравата крими герой Иван Терзийски-Веждата. Наред с делото за участие в наркобандата на Божидар Кузманов Веждата застава пред Темида и заради нападение над ченгета. Повод е предотвратен опит да се саморазправи със съпругата си Розалия. Като бонус към това Веждата ще отговаря за закана