Само в “24 часа”: Депутатите ще почиват 2 седмици преди вота

https://www.24chasa.bg/novini/article/5796707 www.24chasa.bg
Цачева напусна парламента, засега, и излезе в кампания. СНИМКА: Десислава Кулелиева

Народното събрание ще почива от 24 октомври заради предизборната кампания, научи “24 часа”. Новината още не е огласена, но е била обсъдена на председателски съвет.

Още няма яснота дали ще се работи между двата тура - в периода 7-13 ноември.

Вчера сутринта кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева направи изявление, че докато тя е в кампания, упълномощава да я замества съпартиецът ѝ Димитър Главчев. Както “24 часа” писа, този зам.-председател ще продължи да е начело на парламента, ако тя бъде избрана за президент. Данаил Кирилов е твърде натоварен като шеф на ключовата правна комисия, затова не е вариант. Но пък не му пречело да стане зам.-председател на НС.

“Без да губя качеството си на председател на НС, до обявяването на резултатите от изборите няма да изпълнявам тези си функции. През това време ще отсъствам от НС, тъй като ще участвам в предизборна кампания. Но ако има ситуация в парламента, която налага отговорно и важно гласуване - всеки от нас, народните представители, които сме в тази кампания, е в правото си да участва в това гласуване”, уточни Цачева.

Кандидатът на “Обединени патриоти” - лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, обясни пред “24 часа”, че от днес и той няма да идва в парламента. Ще присъства само за важни гласувания - например по стягания от БСП вот на недоверие към кабинета.

По правилник депутатите нямат право на отпуск. Когато отсъстват, им се удържа от заплатата. Но не и когато са подали писмено заявление, че имат работа в избирателните райони.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Лае като куче, грухти като прасе и пее хита "Бел чао". Що е то? Верният отговор е изключително талантливият пагагал Джаро от София, който е хит в социалните мрежи не само в България, но и по света. Чудатата птица има десетки видеа в интернет, в които показва необикновените си умения. Последната му изява е изпълнението на римейка "Аз съм Джаро

Пред Темида са изправени да отговарят трите най-големи банди за телефонни измами, разбити през 2019 г.! На подсъдимата скамейка вече се пържат тарторите на ало мафията - Борислав Димитров-Бобито от Горна Оряховица, Димитър Серафимов-Келеша от Левски и Христо Атанасов-Пожарникаря от Ветово, както и аверите им, научи "България Днес"

Изложен е в музея в Ардино, после пътува за Турция Борислав РАДОСЛАВОВ Доган нарисува първия портрет на Наим Сюлейманоглу след неговата кончина. Рисунката с лика на олимпийския шампион по вдигане на тежести е изложен в общинския музей в Ардино. В родопското градче той ще остане до края на септември