10 ранени войници от Украйна ще се лекуват в Хисаря

https://www.24chasa.bg/novini/article/5797598 www.24chasa.bg
Ранените украински бойци пристигнаха с с националния флаг на летище София.. Униформеният в средата е военният аташе на Украйна полковник Леонид Кукуруза

10 ранени украински войници пристигнаха за лечение и рехабилитация в санаториума на ВМА в Хисаря.

България е водеща нация по доверителен фонд на НАТО за възстановяване на украинци. Миналата година ат Киев в Хисаря пристигнаха 18 войници, повечето от които със сериозни травми от мини и куршуми. За тази година е предвидено България да приеме 30 човека. На летище София ранените бойци бяха посрещнати от временно управляващата украинското посолство Анна Тертична и сдружение “Мати Украйна”. При последната си визита това лято в България президентът Петро Порошенко специално пътува до Хисаря, за да се срещне с лекуващите се там войници. (24часа)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

20-годишната певица Алекс Крумова успя да покори най-високия връх в Европа. Изпълнителката се качи на Монблан, въпреки крехката си възраст. "Успяхме да достигнем на определена височина с огромен лифт, който побираше над стотина души. Беше много страшно, защото лифтът висеше над огромни пропасти и имах чувството, че ще откачи и ще пропаднем.

Актьорът Ненчо Илиев, по-познат като Бате Ненчо грее от щастие, видяха папараците на "България Днес". Комедиантът изглежда така все едно си разказва вицове наум, разхождайки се из софийските улици. Метнал раница на рамо, илюзионистът се бе пременил с карирана риза, от която се подаваше изпъкнало коремче.

Пресният лидер на СДС Румен Христов дори на улицата е готов на преговори за бъдещо дясно обединение. Топпапараците на "България Днес" изловиха Христов с униформен за партията тоалет - синьо сако, синя риза и сини дънки, да обикаля с приятел с наръч документи след конгреса на десницата. Двамата бяха улисани в задълбочен,