Най-малко девет жертви на урагана "Матю" в САЩ (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5802321 www.24chasa.bg
Разрушенията, причинени от урагана в Хаити Снимки: Ройтерс

Най-малко девет души в два американски щата са загинали в резултат на урагана „Матю“, който остави 1,9 млн. домакинства и фирми без електричество в югоизточната част на САЩ, предаде АBС News, цитирани от Фокус.

Броят на жертвите се увеличи в придвижването на бурята на север по атлантическото крайбрежие на Съединените щати, носейки приливно дъждове, силен вятър, приливни вълни и вероятността за катастрофални наводнения.

Губернаторът на Северна Каролина Пат Маккрори каза в събота, че щатът е регистрирал свързани с бурята смъртни случая – един в резултат на аквапланинг и два след отнасянето на автомобил от придошли води.

Най-малко девет жертви на урагана

„Това е много сериозна и смъртоносна буря“, каза Маккрори на пресконференция. Той призова хората да си останат по домовете.

Най-малко девет жертви на урагана

Освен това шестима души са загинали във Флорида при преминаването на урагана, който е оставил в Слънчевия щат един милион домакинства и фирми без ток.

Най-малко девет жертви на урагана

Междувременно министърът на вътрешните работи на Хаити Франсоа Аник Жозеф опроверга данните за смъртта на над 870 души в резултат на преминаването на урагана „Матю“.

Най-малко девет жертви на урагана

По думите му, официално е потвърдена смъртта на 288 души, а данните на международните медии за 877 жертви не отговарят на действителността.

Най-малко девет жертви на урагана

„Те искат да покажат, че ситуацията е по-сериозна, за да получат парични средства“, цитира думите му телевизия Telesur. Жозеф все пак не уточнява кого точно има предвид.
Ураганът „Матю“ е най-мощният от образувалите се бури в Атлантическия океан от 2007 година насам.

Най-малко девет жертви на урагана

Най-малко девет жертви на урагана

Най-малко девет жертви на урагана

Най-малко девет жертви на урагана

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане