Прессъобщение от ръководството на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД

https://www.24chasa.bg/novini/article/5807072 www.24chasa.bg

Ръководството на „Въгледобив Бобов Дол“ ЕООД проведе разговор с представители на КНСБ и КТ Подкрепа, по време на която бяха обсъдени проблемите, свързани с рудник „Бабино“ към „Въгледобив Бобов Дол“.

На срещата бе взето решение за създаване на работна група, включваща представители на Ръководството на Предприятието и представители на синдикатите, която ежеседмично да обсъжда проблемните въпроси във „Въгледобив Бобов Дол“ и да подготви работна програма за запазване на трайните работни места на работниците и служителите.

Бяха взети и следните решения:

Предвид направените санкции да се направи преизчисление на работните заплати съобразно добива за месеците VIII и IX съгласно утвърдения режимен план на рудник “Бабино“ и съгласно вътрешните правила за формиране на ФРЗ на Предприятието за доуточняване на дължими суми за заплати. В случай, че е необходимо доплащане на работни заплати, същите ще бъдат изплатени съгласно сроковете, предвидени в трудовите договори.

Днес е изплатена сума в размер на 62 369лв за ваучери за храна. Последващото им издължаване ще се случи по предварително изготвен погасителен план

Гарантирани са реално изработените трудови възнаграждения, съгласно утвърдените вътрешни правила за работна заплата на Предприятието, на всички работници, оставащи на работа до окончателното затваряне на рудник „Бабино“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Пребитият служител на "Левски" Цветан Вълчев е получавал заплахи отдавна, научи "България Днес". Те са били отправени от определена фенска групировка заради работата му в клуба. Първите подобни атаки към него са отпреди повече от година и половина, когато собственик беше Спас Русев. В основата са продажбата на рекламни продукти на "Левски".

С присъда заради неизпълнен договор се е уредила фирма на героя от ъндърграунда Димитър Вучев-Демби, показа проверка на "България Днес". С решение на Пловдивския районен съд Демби се задължава да изплати принудително 5398,09 лева главница заедно с натрупаните лихви и съдебни разноски за още над хиляда лева на местно транспортно дружество.

Ексхумация на тялото на легендарния банков обирждия Джон Дилинджър ще бъде направена през септември. Трупът му ще бъде изровен, за да се установи неговата самоличност. Гангстерът е направен на решето през 1934 г., след като влюбената в него българка Анна Акълиева го предава. До ден днешен се носят легенди за истината около смъртта му.