Без ДСБ във властта

https://www.24chasa.bg/novini/article/5815688 www.24chasa.bg

Това ще стане вече официално след подписването на новия анекс в коалицията

Източници от Реформаторския блок с различни версии дали коалиционното споразумение ще бъде представено идната седмица, или след изборите

ДСБ ще бъдат извадени официално от управляващата коалиция.

Подкрепящите правителството реформатори трябва да представят на Борисов анекс към коалиционното споразумение, който обаче няма да е подписан от ДСБ, съобщиха източници от Реформаторския блок.

Към подписване на ново споразумение е насочила темата Меглена Кунева на спешната среща на правителството и депутати от мнозинството, която премиерът Бойко Борисов свика в петък вечерта.

Източници твърдят, че в понеделник Борисов трябва да получи от Меглена Кунева, Божидар Лукарски, Николай Ненчев и Борислав Великов анекс към коалиционното споразумение от началото на мандата. След това то щяло да бъде подписано от ГЕРБ и реформаторите без ДСБ. Здравният министър Петър Москов, който е представител на ДСБ в правителството, пък щял да го подпише в лично качество.

След подписването щели да бъдат махнати от постовете им и хората на ДСБ, които все още са зам.-министри или работят в държавните институции.

Други източници в Реформаторския блок обаче твърдят, че РБ ще представи споразумението за подпис след президентските избори. Някои дори прогнозират, че може да бъде подписано и от ДСБ.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

"Левски" смени треньора и на "Герена" има нови методи за подготовка. Един от тях изглежда революционен поне за отборите в София. "Сините" вече тренират на пясък. Или поне тези от играчите, които се възстановяват от различни травми. На паркинга пред съблекалните на "Герена" в специално оградено място бе насипано сериозно количество пясък.

Тази година ще се проведе XXVI-тото издание на уникалния по рода си международен фестивал за авторска македонска песен и изпълнителско изкуство "Пирин Фолк" Сандански. За втора поредна година курортният ни град ще посрещне и участници в конкурса за деца – "Детски Пирин Фолк". На 24 август в Летния театър 20 деца на възраст между 8 и 15 години от

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.