Борисов: Няма да се борим за гласовете на ДПС, говорих с Карадайъ, те искат власт

https://www.24chasa.bg/novini/article/5830200 www.24chasa.bg
Кадър: "НОВА"

Няма да се борим за гласовете на ДПС, защото те ще искат да са във властта. Преди седмица-две съм говорил с Мустафа Карадайъ, исках да знам какво ще правят, искат ли да участват във властта , каза Бойко Борисов пред Нова тв. Те искат да участват във властта през парадния вход.

Радев ако вземе гласовете на ДПС ще бъде като Орешарски - зависим от тях. Според Борисов след това те ще си назначат и премиер като Орешарски - зависим от тях.

"ГЕРБ и ДПС не могат да управляват заедно. .Доган прави с българските политици това, което прави Меси с "Барселона" - меша ги така, че не ги оставя сами да играят, каза пред "НОВА" премиерът Бойко Борисов.

Борисов: Няма да се борим за гласовете на ДПС, говорих с Карадайъ, те искат власт

ДОСТ и ДПС не могат да играят заедно, няма нищо по-лошо от непоискано добро и подкрепата на ДОСТ беше прибързана, каза още той.

Най-добре беше да има десен кандидат. Обадих се първо на Радан и Атанасов, но те уж нямаха време, а после гледах на пресконференция, че по-лоши от ГЕРБ няма.

Направих всичко възможно, за да имаме единен кандидат с Реформаторския блок. Министър Ненчев ми е свидетел. С него говорихме, че ние можем да дадем кандидат за президент, а те кандидат за вицепрезидент. 

"Те казаха, че са съгласни, но трябва да се обадя лично на Радан Кънев и ген. Атанасов. Звъннах първо на генерал Атанасов, той каза, че има хляб в тази работа, но трябва да се обадя и на Радан Кънев", разказа Борисов.

"Обадих му се на Радан, който си правеше екскурзия с кемперчето в Австрия. След като го попитах, той каза, че е съгласен и има хляб в тази работа, но трябва да се прибере от Австрия. Изчаках го, дойде и в една сряда направи пресконференция, в която каза, че няма по-лошо от кандидатът на Борисов и ГЕРБ. Какво повече да правя", попита Борисов.

Премиерът коментира и скандалното изказване на Радан Кънев. "С такъв човек само можеш да се шегуваш и да го убиваш с мълчание", каза той.