70 дни след катастрофата Боян Петров пак в планината

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/5849411 www.24chasa.bg
Боян Петров вече направи първия си преход в планината. СНИМКА: Личен архив

Боян Петров се завърна в планината точно 70 дни след страховитата катастрофа. На 23 август най-успешният ни алпинист и известният еколог Андрей Ковачев бяха пометени от автомобил, докато обследваха пътя в Кресненското дефиле. Двамата пострадаха много тежко, а Петров бе поставен в изкуствена кома.

В понеделник покорителят на 8 осемхилядника е направил лек преход до Боянското езеро на Витоша. Той самият призна, че нагоре се е чувствал добре, но слизането се оказало по-голямо предизвикателство. Петров все още чувства силни болки при движение. След инцидента той бе със счупен крак, глезен, ребра, кости в главата, ключица и други травми.

43-годишният зоолог, биолог и спелеолог не се е отказал от плана да щурмува Еверест догодина. Той обаче трябва да се възстанови напълно, преди да започне подготовка за най-високия връх в света.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена