Лидерът на "Ислямска държава": Нападайте Турция

https://www.24chasa.bg/novini/article/5850083 www.24chasa.bg
Абу Бакр ал Багдади

"Днес Турция навлезе в обсега на действията ви и е цел на вашия джихад. Нахлувайте в нея и превърнете тяхната сигурност в страх. Нека се развихри пламъкът на вашия гняв." Това заяви лидерът на "Ислямска държава" в първото си обръщение към бойците си след началото на операцията за освобождаване на Мосул - последният голям град под контрола на групировката в Ирак.

В дългият близо половин час запис на Абу Бакр ал Багдади той заявява, че "тази битка и тоталната война, великият джихад, който държавата на исляма води днес, само усилват вярата ни. Ако е рекъл Господ, това ще предшества победата ни", добавя той в първото съобщение от декември 2015г. насам.

Ибрахим ал Самаррай, както е рожденото име на лидера на групировката, призовава още самоубици "да превърнат нощите в дни, да сеят хаос в земите на нашествениците и кръвта да тече като реки".

За Садитска Арабия Багдади каза, че трябва срещу нея да следват атака след атака, насочени срещу силите за сигурност, правителствените служители, членове на кралската фамилия и медиите, заради това, че "взеха страната на държавите на неверниците във войната срещу исляма и сунитите в Ирак и Сирия".