Борисов: В неделя е вот на доверие към кабинета (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5853888 www.24chasa.bg
Снимки: Наташа Манева

"Госпожо президент" - така нарича вече премиерът Цецка Цачева

В неделя е вот на доверие към нас. Не можем да сме втори, а да си мислим, че сме първи. Мобилизация, това е вот на доверие. Никакво подценяване!"

Така надъха премиерът Бойко Борисов току-що актива на партията от цялата страна по време на закриването на предизборната кампания на ГЕРБ в Античния театър в Пловдив.

"Уважаема г-жо президент!" Така се обърна току-що министър-председателят към кандидата на ГЕРБ за президент на републиката Цецка Цачева.

"Единствената ми препоръка към президентската двойка е да си спазвате правомощията, да не правите големи шлемове", заръча Борисов.

1,2 млрд. за американските централи, 1,3 млрд. лв. - за Големия шлем на Първанов и 3,7 млрд., които разплатихме за КТБ. Ако сега 6 милиарда можехме да разпределим в здравеопазването и образованието? Сега това приключва. Хубавото на лошото е, че тези вересии свършват. Разплащаме се и приключват. Сиреч има какво да се граби" - така си обясни Борисов желанието на другите да дойдат на власт.

Борисов пожела максимално добър резултат и на реформаторите, за да е максимално мобилизирано дясното, ако има втори тур.

"В неделя е вот на доверие към кабинета", повтори министър-председателят.

Не само министрите на ГЕРБ, ни и тези на Реформаторския блок били амбицирани да продължат да работят силно, макар че хич не е лесно - нито в здравеопазването, нито в другите сфери.

"Груб, недодялан, кръчмарски изказ" - това каза министър-председателят по повод стила на Радан Кънев, без да го назовава. "Но ние сме възпитани, не бихме могли да отговорим. А те претендираха да са умни и красиви", добави Борисов.

"Още помня как един първи януари през нощта Дянков ми каза, че 300 милиона са ни отишли вече, за да платим спартаните, кугърите и пантерите. Умират нашите социалисти да поръчват и да не плащат" - каза още Борисов.

Макар че никой не си спомнял имената на леви премиери у нас, милиардите вече изхвърчали.

"Скъпи мои, времето е трудно ние имаме амбицията. Ако в неделя получим доверие, това ще ни даде сила правителството да работи още по-добре. И 2017-а ще е още по-силна от 2016-а", заяви Борисов.

"Аз съм президентът на България. Срещу мен се изля какво ли не. Но силата е да можеш да прощаваш. За тази нация искам да работя. Ще работя и за модернизирането на българската армия", декларира самата Цачева.

Подгласникът й - кандидатът за вицепрезидент вицеадмирал Пламен Манушев заяви, че тя се е показала като истински боец, патриот, политик и държавник, и че няма българин, който да не е омаян от нея. В обиколките на 217-те населени места, които двамата са посетили, изминавайки 11 000 километра, той се уверил, че българският дух е жив.

Манушев благодари за "невероятната енергия" на шефа на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, който карал кандидатите на партията да бързат и да са точни до секундата във всяко населено място.

"В часовете до вота бъдете истински посланици. Защото на този вот ще се избира между това дали да бъдем в силна, обединена Европа, или да се върнем назад. От срещите ни из страната се убедих, че никой не може да повярва, че Орешарски може да се върне", взриви активистите дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов. Самият лидер по-късно го допълни, че с Румен Радев президент ще е същото положение. Тоест "Орешарски-2".

Символичният домакин на събитието - пловдивският кмет Иван Тотев посочи, че Античният театър никога не е посрещал толкова много хора в новата си история. Той припомни, че традицията ГЕРБ да закрива предизборните си кампании в Пловдив е от 2007 г. и това винаги е водело към победа. Тотев подари на Цачева букет, на който с цветя бяха оформен номерът на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ - 17.