Скандалът с треньорката, издърпала ушите на гимнастичка, стигна до прокуратурата

https://www.24chasa.bg/novini/article/5868659 www.24chasa.bg

„Силно изненадана съм, че получихме такъв сигнал за красив спорт като художествената гимнастика. Това, което се вижда – ако приемем, че записът е автентичен - наистина става въпрос за психическо и физическо насилие” , заяви пред „24 часа” Елена Инджова, Началник отдел „Закрила на детето” към дирекция „Социално подпомагане” – Бургас.

Скандалът избухна след като екип на бургаската телевизия Канал 0, който отразява Държавното първенство по художествена гимнастика, става свидетел на шокираща сцена – треньорката на бургаския клуб „Олимпия” Елена Симеонова крещи на състезателките си, а едно от момичетата грубо дърпа за ушите.

Сигналът е подаден в отдел „Закрила на детето” от журналист на бургаската телевизия следобед в четвъртък.

Започнахме работа веднага след това, заяви Инджова. В късния следобед вчера случаят е обсъден на заседание на мултидисциплинарния екип с участие на представители от различни институции.

Междувременно е подаден сигнал и до дирекция „Социално подпомагане” Поморие, тъй като семейството на пострадалото дете живее в населено място в нейната териториална компетентност.

Процедурата изисквала да се направи проучване - разговори в училището на детето, с родителите и съседи, да се провери дали момичето се е е оплаквалао и друг път.

Все още официално разговори с родителите не са проведени, затова Инджова отказа да коментира мнението им. Социалните гитърсели по време на състезанието в петък, но не са ги намерили. Пред журналистите семейството заяви, че няма претенции към треньорката.

Според Елена Инджова не се налага прилагането на драстични мерки като например забрана за контакт между треньорката и възпитаничката й.
Тя уточни, че все пак отделът в Поморие ще реши какво да предприеме след като извърши цялостно проучване.

За скандалния случай е сезирана и Районна прокуратура – Бургас, която ще извърши паралелна проверка.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Десетки обяви за намерени стотици регистрационни номера на коли се появиха в социалните мрежи. Това стана след страхотния порой, който се изсипа над София в понеделник вечерта. Улиците на много столични квартали се превърнаха в пълноводни реки, по които се носеха дори тежки коли. Много от автомобилите са останали без табели

Нова ефективна присъда от пет години затвор получи скандалната 68-годишна брокерка Анелия Танчева от Свищов. Наказанието й бе наложено от Районния съд във Велико Търново. Анелия Танчева в момента е в Сливенския затвор, където изтърпява друга присъда от три години за измами със земи за над 300 000 лева

В крак с последните модни тенденции е лорд Евгени Минчев, видя "България Днес". За лятната си разходка из столицата той заложи на прасковено сако и шал в същия тон. Визията на Минчев е завършена с бели кубинки и бял панталон, като акцент на обувките му са илюстрации на светкавици. Снимки: България