Павлова уведоми кметовете: Временно се спира санирането

https://www.24chasa.bg/novini/article/5887846 www.24chasa.bg
Лиляна Павлова

Министърът казва, че е изчерпан лимитът от 1 млрд. лв., не гарантира, че ще има още пари, ако не се приеме бюджетът

Министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова уведомява кметовете на общини временно да спрат сключването на договори за саниране на блокове. Това съобщиха в понеделник от ведомството ѝ.

Павлова е съобщила, че е достигнат лимитът от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Освен това във връзка с приемането на държавния бюджет за 2017 г. и че правителството е в оставка, не можело да се гарантира приемственост на политиката. Поради това Павлова се обръща към кметовете в страната временно да преустановят сключването на нови договори.

Регионалният министър уточнява, че това се отнася както за контракти със сдруженията на собствениците, така и за такива с външни изпълнители за изпълнение на дейности по програмата. Павлова уточнява, че не трябва да се правят и нови обществени поръчки, считано от 22 ноември 2016 г.

Спирането е до осигуряването на допълнителен ресурс за програмата. В предложения от правителството бюджет за 2017 г. са предвидени още 1 млрд. лв. за безплатно саниране догодина.

Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани, се казва в съобщението на министерството на регионалното развитие.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Тя винаги е била неудобна, а търсенето й занимание самотно КОЙ Е ТОЙ Журналистът Павел Владимиров ще бъде водещ на най-новия уеб сериал у нас. "Скритата истина" ще търси отговори на редица обществени проблеми основно чрез скечове и шеги, а първият епизод, който е посветен на убития в катастрофа навръх Великден телевизионен водещ Милен Цветков

Данна стана на 16 г., направи синьо парти Чисто нова песен получи най-малката фолкпевица у нас. Данна беше възнаградена с подаръка за 16-ия си рожден ден, след като принудително беше в тримесечно творческо затишие заради коронавируса. Това е първата й самостоятелна песен, откакто започна да гради кариера. Досега тя имаше няколко дуета

Предлагат кумуване и бой в края на тържеството "Срам те е от твоите роднини, а се налага да се ожениш. Обади ми се, ще ги заместим". Така започва обява в социалните мрежи, която се превърна в хит напоследък. Предприемчива дама Николина Георгиева предлага нестандартната услуга да е гост под наем на сватба срещу заплащане