Завърши строителството на оградата около бежанския лагер в Харманли

https://www.24chasa.bg/novini/article/5911332 www.24chasa.bg
Защитното съоръжение е с дължина 2920 метра, като новоизградените участъци от него са 760 метра.

Строителството на защитната ограда на регистрационно-приемателния център (РПЦ) за мигранти в Харманли е завършено, съобщи областната администрация в Хасково.

Защитното съоръжение е с дължина 2920 метра, като новоизградените участъци от него са 760 метра.

Подсилването на границите на центъра бе разпоредено от премиера в оставка Бойко Борисов след бунта в лагера през миналия четвъртък.

Част от напълно новата полоса е бетонна и надградена с метални колове и мрежа с режещ връх, а друга е метална ограда с надстройка и бодлива тел на височина 3 метра.

Все още се работи по бетонната ограда, която граничи с входния булевард от Хасково и Симеоновград. Там на дължина 600 метра са монтирани метални колове и се слагат 200 метра режещи мрежи тип „Бруно“.

От сега нататък влизането и излизането от центъра ще става единствено през официалния вход на обекта на Държавната агенция за бежанците, гарантират от държавната администрация.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Световният номер едно в тениса Новак Джокович разкри коя е тайната на успеха му. Сърбинът се върна на върха в световната ранглиста, след като спечели "Аустрелиън Оупън". "Семейството е основата на успеха и баланса в живота - сподели Ноле. - Йелена ми помогна особено в емоционален план след операцията

С ранен полицай и строшена патрулка приключи опит на униформените да разгонят тълпа роми в Девня. На 29 март в късния следобед Галин бил на улицата в Девня заедно със свои мургави другари, разказват от държавното обвинение. Струпването на много хора на едно място било забелязано от полицейски служители

Националът Спас Делев се сдоби с нова татуировка. Рисунката е ниско долу на левия му крак. Поредният татус по тялото на футболиста се намира точно под този на футболна топка.  Нападателят посети студиото в понеделник. Каква е новата рисунката засега не е ясно. До момента Делев има над 10 татуировки по себе си