Завърши строителството на оградата около бежанския лагер в Харманли

https://www.24chasa.bg/novini/article/5911332 www.24chasa.bg
Защитното съоръжение е с дължина 2920 метра, като новоизградените участъци от него са 760 метра.

Строителството на защитната ограда на регистрационно-приемателния център (РПЦ) за мигранти в Харманли е завършено, съобщи областната администрация в Хасково.

Защитното съоръжение е с дължина 2920 метра, като новоизградените участъци от него са 760 метра.

Подсилването на границите на центъра бе разпоредено от премиера в оставка Бойко Борисов след бунта в лагера през миналия четвъртък.

Част от напълно новата полоса е бетонна и надградена с метални колове и мрежа с режещ връх, а друга е метална ограда с надстройка и бодлива тел на височина 3 метра.

Все още се работи по бетонната ограда, която граничи с входния булевард от Хасково и Симеоновград. Там на дължина 600 метра са монтирани метални колове и се слагат 200 метра режещи мрежи тип „Бруно“.

От сега нататък влизането и излизането от центъра ще става единствено през официалния вход на обекта на Държавната агенция за бежанците, гарантират от държавната администрация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Символът на културното министерство през 2013 г. - ексминистър Владо Пенев и секссимволът на родния театър Захари Бахаров са неразделни. Двамата въпреки разликата в годините са близки приятели и отново бяха засечени рамо до рамо до Народния театър от топпапараците на "България Днес". Веселата компания дори се запъти на обяд след репетиции

"Това са пълни глупости. Убедени сме, че смъртта му е инсценирана, за да се измъкне с парите ни", нервно коментираха на 25 юни 2007 г. пред медиите известни родни бизнесмени. Повод за изявленията им е новината за смъртта на подвизаващия се с две самоличности като Емил Коен и Емил Бояджиев скандален бизнесмен и шеф на баскетболния ЦСКА

Големият кораб с много товар. Така коментираха столичани, извръщайки се вчера след естрадната легенда Силвия Кацарова на улицата. Топпапараците на "България Днес" изловиха изпълнителката на "Големият кораб", натоварена като танкер с покупки в няколко торби през рамо. Легендата дори успяваше и да урежда делови ангажименти по телефона