Петрич прави индустриална зона

https://www.24chasa.bg/novini/article/5921069 www.24chasa.bg
Димитър Бръчков, кмет на община Петрич.

Обособяването на индустриална зона е сред приоритетите в работата на общинското ръководство в Петрич, обяви кметът Димитър Бръчков. "През тази година предприехме стъпки за придобиването на 500 дка на бившето стрелбище. Имаме идея там да е индустриалната зона, за да не се натоварва инфраструктурно градската част. В тази зона наши и чужди инвеститори ще могат да построят предприятия, да инвестират в местната икономика и да открият работни места", допълни Бръчков. 

Друг важен приоритет е придобиването от общината на бившето военно поделение и превръщането му в градски парк, за което вече има готов проект, представен на обществеността.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Годишно преброяване на лебедите на кралицата по поречието на р. Темза близо до Chertsey, Великобритания Снимки: REUTERS / Toby

Синоптикът Емил Чолаков знае кога да ходи на море! Верен на професионалния си нюх, популярното лице от малкия екран уцели малкото слънчеви дни това лято, за да отиде на почивка. Облечен в бански на райе, Чолаков доволно се излегна на шезлонг на плаж край Лозенец и запълни свободното време с книга в ръка.

Актьорът Атанас Атанасов навлече яке през лятото. Въпреки че е средата на юли, вероятно за артиста не е достатъчно горещо и той още го кара на зимни дрехи. Необезпокояван, Атанасов мина със забързана крачка покрай студенти и влезе в академията по актьорско