След взрива в Хитрино въпросите без отговор (всичко по темата)

https://www.24chasa.bg/novini/article/5929153 www.24chasa.bg
Така изглеждаше село Хитрино от птичи поглед, след като товарен влак с 26 вагона дерайлира и цистерна с пропан бутан се взриви насред селото. СНИМКА: РОЙТЕРС

1. Била ли е прекалено висока скоростта?

2. Изправни ли са били релсите и композицията?

3. Пиян ли е бил машинистът?

4. Закачил ли е влакът далекопровод?

Собственикът на фирмата превозвач:

Странно е, че взривната вълна е към селото

12-годишно момиче остана кръгъл сирак, сестра му с 90% изгаряния

Цистерната бомба уби 7 души, срути къщи на 300 метра

18-годишно момче е сред загиналите

Тонка Петрова

Невиждана трагедия сполетя в събота шуменското село Хитрино, след като товарен влак дерайлира и цистерна с пропан-бутан се взриви на прелеза насред селото, който се намира само на 20 метра от общината и на още толкова от автогарата.

Седем души са загинали, сред тях и 18-годишно момче - Денис Янусов. То беше откарано живо до болницата в Шумен, но минути след това почина от обгаряния и тежки травми.

Цистерната се е взривила в 5,40 часа сутринта. Тя е била част от товарна композиция, която е пътувала от Бургас към Румъния. Вагоните са били пълни с пропан-бутан и полипропилен.

От ударната вълна са изпочупени всички прозорци в селото, съборени са и къщите, намиращи се в близост до гарата.

Експертите не изключваха под руините да има и още жертви, защото не всички къщи са били обходени.

29 пострадали са преминали през болницата в Шумен, каза директорът д-р Атанас Атанасов. 13 са с по-леки травми и са освободени. 10 са настанени за лечение, а 6-има с най-тежки изкарания са транспортирани във Варна.

Трима от пострадалите в Шумен са в тежко състояние, което не позволява да бъдат транспортирани. Те са на апаратна вентилация. Една жена е в критично състояние. От рано сутринта работиха всичките 6 операционни в болниците.

60 сака с кръв и 60 - с плазма, вече са пратени към Шумен, каза зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков.

Организирано е кръводаряване, което ще продължи и утре. Всички екипи на болницата работят и в момента няма нужда от пренасочване на още ресурси, заяви Шарков.

През целия ден в Шумен тревожно виеха сирените на линейки. Близките на хората от селото тичаха ту към болницата, ту към селото.

В болницата в Шумен се появи и новоизбраният президент Румен Радев, който се отправи към болничните стаи, придружен от д-р Атанасов. След това и той тръгна към Хитрино. 

Отворихме резервите с кръв,каза пред журналисти пристигналият на мястото премиер в оставка Бойко Борисов. Той обясни, че според машиниста на дерайлиралия влак композицията се е откъснала след петия вагон.

Първите три автобуса от евакуирани от разрушените къщи поеха към Шумен около 15 ч. Според кмета на Хитрино Нуридин Исмаил хората са задружни и ще си помогнат един на друг.

Пожарникари продължават да обливат с вода отделни огнища и цистерните от дерайлиралата композиция. Преравят се руините за търсене на затрупани хора.

През целия ден се коментираше, че при трагедията е имало изключително лошо стечение на обстоятелствата. Цистерните са минали жп гарата и са дерайлирали точно на прелеза сред селото.

В сградата на общината не е останал и един здрав прозорец, автогарата е срината, наоколо поне на 300 метра къщите и магазини са срутени, стърчат стените.

Дърветата и тревата са изпепелени. На съседна уличка над 10 коли са изгорели, близката фурна - също. Говори се, че там е бил открит един от загиналите, който бил на смяна.

Ако цистерните са излезли от релсите само 500-600 метра по-нагоре, там е голо поле.

Машинистът също е настанен в болницата. В един момент се заговори, че има загинал полицай, но говорителката на шуменската полиция Ася Йорданова го отрече.

За хората, изгубили своите близки, общината в Шумен е осигурила психолог - в града са специалисти от Института по психология към МВР.

Първите девет от цистерните на авариралата композиция са изтеглени от населеното място. Това съобщи кметът на Шумен Любомир Христов късно снощи.

В Хитрино е измерен въглероден диоксид и въглероден оксид над нормата, заявиха от РИОСВ.

8 с опасност за живота, настанени

в болници в Шумен и Варна

29 са пострадалите при взрива на цистерните с газ в Хитрино. От тях 16 са били откарани в Шумен, а след това - 6-има преместени в болници във Варна. Там са пренасочени пострадалите с най-висока степен на изгаряне и баротравми.

Това обяви здравният министър Петър Москов на брифинг. От пациентите в Шумен в много тежко състояние са четирима, трима от които - дори в критично.

Освободени са резерви от кръв и кръвни продукти - на разположение във Варна и Шумен са 140 единици, каза Москов. Той отчете адекватни действия на Бърза помощ: “Взривът е настъпил в 5,37 ч, информацията на телефон 112 е подадена в 5,42 ч, откъдето препредават към спешна помощ в 5,43 ч. В 5:45 ч. тръгва първата линейка, която пристига в Хитрино в 5,54 ч. До 6,25 ч. там са три екипа. До 7,10 ч. в болницата в Шумен са транспортирани всички най-тежко пострадали.

Петима постарадали от Хитрино са с опасност за живота и са настанени във ВМА - Варна. Това съобщи директорът ѝ доц. Ивайло Въжаров.

Трима мъже и една жена на възраст между 20 и 50 г. са с изгаряния между 15 и 30%. Имат баротравма вследствие на взривната вълна. Последният транспортиран е 28-годишен мъж, с травми на главата и белия дроб, с т. нар. респираторен дистрес синдром.

Очаквахме жена с 90% изгаряния, за да се борим за живота ѝ, но вероятно тя е починала, каза доц. Въжаров.

Във варненската УМБАЛ “Света Марина” са били транспортирани двама пациенти с черепно-мозъчни и гръдни травми. Още 7 са били откарани в МБАЛ - Варна. Други 13 пострадали са минали през шуменската болница и са били изпратени за домашно лечение. Още 10 са били с леки наранявания.

Медицински екипи от Разград и Търговище се включиха в помощ на колегите си от Шумен и Варна.

Районният център по трансфузионна хематология във Варна ще работи извънредно, за да могат повече хора да дарят кръв. Центърът се намира в двора на болницата “Света Анна”.

Шефът на пожарната: Екипите са пристигнали за 16 минути

Сигналът за инцидента е подаден в 5.42 часа, а първите спасителни екипи са били в Хитрино в 6 часа - само 16 минути след като е постъпил сигналът. Това заяви шефът на пожарната главен комисар Николай Николов. Относно твърдение, че на мястото са пристигнали пожарни автомобили, в които не е имало вода Николов заяви: Твърдението за пожарен автомобил без вода е абсурдно.

Собственикът на "Булмаркет" Станко Станков:

Странно е, че взривната вълна е към селото

Марияна Бойкова

- Г-н Станков, видяхте ли се с машинистите от вашия влак, научихте ли версии, какво може да причини взрива?

- Не съм разговарял с машинистите, в следствието те бяха в друга стая.

- Министърът на транспорта Ивайло Московски каза, че постови стрелочник е видял искри от локомотива. А машинистът е казал, че се е скъсала композицията по средата.

- Да, средната част е дерайлирала. Ние вече изтеглихме предните и задните цистерни.

- Председателят на транспортната комисия в парламента Нестимир Ананиев разви три версии за взрива - превишена скорост, нередности при съчленяване на композицията и при техническото състояние на цистерните. Какво ще кажете?

- Може да има и други версии. Интересно е, че на този жп прелез са станали 4 инцидента. Може да има злоумишлено въздействие. Да избухне цистерна с такъв продукт - това не става. Ако има изтичане, то ще гори с дни, но няма да избухне. Освен това ламарината е яка, дебела, при средносилен удар няма да се случи нищо.

- Удар ли е предизвикал взрива?

- Най-вероятно е от удар. Но трябва да се огледа от специалисти. Защото ударната вълна не е насочена към влака, а встрани, към населеното място. Ако взривилата се цистерна се удари в предната, в стълб, желязо и се разбие обшивката, избухването би трябвало да е в посока на влака, а пораженията са встрани, към населеното място. Но трябва да се изчакат докладите на специалистите.

- Вие сте собственик на “Булмаркет”, която е първата частна компания с лиценз за жп превозвач нали?

- Да, аз съм собственик на “Булмаркет ДМ”, която пък е 100% собственик на жп превозвача “Булмаркет карго”.

12-годишно момиче остава кръгъл сирак, сестра му с 90% изгаряния

12-годишно момиченце е останало кръгъл сирак след взрива в Хитрино. Баща му и майка му са загинали, а сестрата на момиченцето е с почти 90 процента изгаряния и бе транспортирана във Варна.

В събота 12-годишното дете беше весело в отделението, в което е настанено, защото никой не й каза истината. “Майка ти и татко ти са на горния етаж”. Това й обясняваха сестрите.

“В къщата на момичето вдигнахме гредите, питахме го дали може да излезе. То обясни, че майка му и баща му са в къщата. Дойдоха всички екипи, започнахме да разравяме. Първо намерихме жената мъртва, после намерихме и мъжа й, починал. Къщата им се намира на около 50 метра от взрива”, обясни Стефан Стефанов, който помогнал за спасяването на ранени.

Той участвал в изваждането на шестима души – трима мъртви и трима живи.

“Извадихме починал мъж от сграда заедно със сина на загиналия, който се казва Танер, и още едно момче Добри Войников. Изкарахме го в едно одеяло. Жена му, обгоряла, като видя мъжа си, започна да пищи. После изкарахме комшията на загиналия – Гошко. Кракът му беше счупен, лицето – обезобразено. Изкарахме и още едно момче – Борко, той беше жив, майка му също”, разказва Стефанов.

Къщата ни падна върху нас, разказа Шенай Хюсеин - една от пострадалите при взрива на цистерна с газ в село Хитрино. Жената е загубила съпруга си, единият й син е в много тежко състояние, а съдбата на другия все още не е известна.

Шенай сподели, че семейството градило дома си в продължение на години. Експлозията била толкова силна, че постройката буквално била сравнена със земята.

Беше ад, беше апокалипсис, казваха всички от селото.

Жена ми изгоря жива, разказваше пък друг жител на Хитрино. По думите му тя работела във фурната в близост до гарата.

“Станахме след взрива, видяхме пламъци навсякъде, след това се обадихме на 112. Час, час и половина нямаше никой. Жена ми работи във фурната, насочих ги там, жената изгоря жива”, обясняваше мъжът. По думите му колите на пожарната се налагало да излизат извън селото, за да зареждат от околните водоеми и населени места.

Евакуираха цялото село

Цялото население на Хитрино бе евакуирано в събота надвечер. Причината - преливането на съдържанието на дерайлиралите цистерни. Затова на мястото бяха оставени и шест линейки.

Тази процедура може да отнеме 24 часа”, каза шефът на пожарната главен комисар Николов. Полицията ще прецени на кое място ще бъдат събрани хората.

Част от тях бяха извозени към кризисния център в Шумен, а децата в дом “Калинка”, където има и играчки за най-малките. Всички коли бяха спирани на около 3-3,5 километра, на отбивката от пътя за Шумен. До мястото на трагедията се стигаше само пеша, но до него има още 500 метра, в които районът е отцепен.

Такова нещо през живота си не съм виждал, заяви зам.-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, който бе в Хитрино.

Хората ще могат да се върнат обратно, когато всички цистерни бъдат отстранени, тъй като съществува риск за живота и здравето на всички живеещи в региона. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов след заседанието на кризисния щаб в Хитрино.

Първите, които пристигнаха в болницата, но бяха леко ранени и веднага освободени, твърдяха, че първо видели светлината от пожара, после чули взрива. И тогава врати и прозорци затрупали хората от най-близките къщи. Взривната вълна е била 20 метра. Взривът се е чул чак в Шумен. Според Салим Салих, които живее в съседното село Каменяк на 5 км, при тях се усетило като земетресение.

Дават по 325 лв. на пострадалите

Нуждаещите се от Хитрино ще получат по 325 лв. помощи веднага, съобщи кметът на селото Нуридин Исмаил.

Той има уверението на премиера Бойко Борисов, че парите ще бъдат преведени веднага, за да могат хората да посрещнат ежедневните си нужди. Кметът на Хитрино съобщи, че два екипа обикалят и правят списъци, за да може хората да получат сумите.

Сформирани са две комисии – социална и строителна, с участието на областната администрация, които описват щетите, обясни Исмаил. В понеделник до обяд трябва да има доклад на комисията, за да направят конкретни искания до Министерският съвет за отпускане на целеви подпомагания – както за публичните, така и за частните сгради.

Според кмета от неделя ще започне отстраняването на щетите от засегнатите жилища. Той благодари на Бойко Борисов за присъствието и уверенията, които дава. Няма да можем да върнем живота на хората, другото ще направим всичко възможно да бъде възстановено, каза Исмаил.

Той допълни, че в понеделник ще бъде разкрита набирателна банкова сметка за подпомагане на пострадалите. Благодаря на хората, които изразяват желание да бъдат съпричастни, каза кметът.

Екип на социалното министерство ще направи оглед на щетите след взривовете и до сряда трябва да се вземе решение за отпускане на индивидуални финансови помощи за пострадалите семейства. Това обяви социалният министър Зорница Русинова.

Екипът на социалното министерство помага, за да бъдат настанени всички хора, останали без подслон. По информация на Русинова за всички от селото, което беше евакуирано, е осигурен подслон.

Борисов: Ако е човешка

грешка, на никого

няма да му се размине

“Системата е електронна. Засичаме скоростта на влака в отсечката Горна Оряховица-Хитрино, така че не могат да се измъкнат, ако е човешка грешка”.

Това каза премиерът в оставка Бойко Борисов в Хитрино, където пристигна веднага след трагедията. Той обаче отбеляза, че от данните до момента нищо не потвърждава версията за превишена скорост.

“Всички са тук. И кметовете, общинските съветници, депутати дойдоха от всички партии - от БСП, ГЕРБ, ДПС. Искам специално да благодаря на хората тук, защото са много дисциплинирани и разбират ситуацията. Те са много задружни, само 14 човека се качиха в автобусите, тях ги караме в много добра база, където е подсигурено всичко за тях”, обясни Борисов. Останалите жители на шуменското село отишли във Венец и Нови пазар при близки.

Най-малко 48 часа ще продължи изтеглянето на цистерните в Хитрино, тази дейност е изключително опасна, каза Борисов след заседание на Националния щаб за изпълнение на плана за действие при бедствия, който лично ръководи. “Изтеглихме 9 цистерни от композицията. Другите са много рискови и искаме да няма хора, когато екипът влезе да работи. Ще изтеглим полицията и пожарната. След огледа трябва да ги изправим, да ги преточим. Това е технологично време, много е опасно. Трябва всички мерки да се вземат за безопасност”, каза премиерът.

Най-добрите експерти са докарани в Хитрино, за да има готовност за реакция при евентуална авария при източването на цистерните.

Всички неподвижни хора са изведени с линейки и настанени в болници, за да имат храна и да им е топло, каза Борисов. И напомни: “Материалните неща ще ги оправим, ранените ги лекуват, но просто не можем да върнем загиналите.”

“Новоизбраният президент беше тук, на заседанието каза, че всичко, което сме взели като мерки, е достатъчно. Вижда ми се най-чисто и бързо да увеличим бюджета на общината, общинският съвет и местните хора да се съберат и да подпомогнем по най-бързия начин хората”, каза Борисов.

Подготвя се решение на Министерския съвет за обявяване на понеделник, 12 декември, за ден на национален траур.

Премиерът призова всички, които имат възможност, да дарят кръв на шуменската болница. Отделно е създадена организация за доставянето на банки от цялата страна. От Варна е изпратен реанимационен екип, а при нужда има готовност и за превозване на пациенти с въздушен транспорт.

“Много тежък взрив. Много ранени, има хора с над 90% изгаряния”, каза Борисов. Той изтъкна, че главният въпрос е дали става дума за техническа грешка.

Машинистът споделил, че композицията му се откъснала след петия вагон. “Бяхме с колегите при цистерните. От моя професионален опит мисля, че няма риск цистерните да горят повече, но едната пропуска полипропилен, той не би трябвало да се взривява”, каза Борисов.

“Кметът на Шумен е тук. Има готовност да се приемат хората, които са без жилище. Вълната, като е минала, е поразила парка и три реда сгради. На пожарникарите и полицаите възложих още веднъж къща по къща, човек по човек да се търси”, каза Борисов.

На въпрос има ли опасност за населението той каза: “Досега успокоявах пожарникарите и полицаите, защото всички са там.” Борисов сподели как за тази община правителството е направило доста. Той бил обещал на хората и следващия път да дойде тук по хубав повод.

Румен Радев: Не можем да оставим хората цяла зима във фургони

Не можем да оставим хората да стоят цяла зима във фургони, трябва да помагаме на пострадалите по всички възможни начини. Това бяха първите думи на новоизбрания президент Румен Радев, който спешно посети Шумен и Хитрино.

Ген. Радев бе посрещнат от началника на болницата в Шумен д-р Атанас Атанасов, който го поведе към отделението, където са настанени 13 от пострадалите при инцидента.

“Трябва всички заедно да носим болката на хората от Хитрино. Всичко това е като след бомбардировка. Ако е необходимо, ще бъдат събрани и екипи от психолози, които да консултират пострадалите”, каза още Радев. Той призова прокуратурата и следствието да си свършат много обстойно работата, за да се установят истинските причини за трагедията. 

Патриарх Неофит: Да помогнем на пострадалите

“Семействата на загиналите, а и всички пострадали от катастрофата се нуждаят от особена грижа, внимание и любов от страна на всички нас. Призоваваме боголюбивите чеда на Българската православна църква с непоколебима вяра в премъдрия Божий промисъл, милост и любов да отправят молитви за жертвите на трагедията и техните близки и да проявят на дело любовта към ближния, като окажат нужната подкрепа и помощ на всички пострадали.” Такъв призив отправи Светия Синод към миряните по повод трагедията в Хитрино.

ДПС и БСП с акции

за доброволци и кръв

Акция за набиране на доброволци, които да окажат помощ на пострадалите при инцидента в с. Хитрино, започна ДПС. Координатор на акцията е зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов. Акция по кръводаряване започна младежкото ДПС.

Структурата на БСП в Шумен пък осигури 500 хранителни пакета за пострадалите семейства и организира кръводарителска акция, съобщи депутатът.

Версиите: скорост,

кражба, неизправност,

човешка грешка
 

Прокуратурата не изключва нито една версия за взрива в Хитрино, каза в събота говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Основно се работи по причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и причиняване на значителни имуществени вреди.
През деня се появиха няколко версии за дерайлирането на влака и взрива в селото.
       Висока скорост
        и дерайлиране

Високата скорост е една от вероятните причини за трагедията в Хитрино. Тази версия разви първо кметът на селото Нуридин Исмаил веднага след взрива на цистерната. На мястото на инцидента максималната позволена скорост е 40 км в час.
Жп линията минава по средата на село Хитрино. Веднага след инцидента кметът разговарял със служители, които са били на смяна. Те казали, че влакът се движел бързо.
Според синдикалисти от БДЖ обаче няма как опитен машинист като Владимир Петров да упралява влака с висока скорост при такъв опасен товар.

Експертизи ще покажат с каква скорост се е движила композицията. Изследва се и черната кутия от водещия локомотив.

Технически

проблем с

вагоните

Композицията се е скъсала преди навлизането на гарата. Машинистът разказал пред разследващите, че композицията се отделила след петия вагон малко преди инцидента. Не е ясно защо - дали заради повредена и неукрепена връзка между вагоните, или заради проблем по релсите.

Закачен

далекопровод

над релсите

е друга от версиите за катастрофата. Последните два вагона на композицията повличат кабели с високо напрежение, след което следва разкъсване на композицията, дерайлиране на вагоните и експлозия. Според очевидци от локомотива са се виждали искри на влизане в отбивката за гара Хитрино.

Кражба на

болтове по

линията

Кражби на крепежни елементи от жп линията също не е изключена версия за инцидента в Хитрино. Следователи до късно оглеждаха състоянието на релсите.
През 2014 г. товарен влак дерайлира край София точно заради кражба на болтове и дървените плоскости, които свързват релсите. Композицията беше празна и се е връщала от базата, където горивото е разтоварено. Цистерните са били пълни с газ.
Проблемът с кражбите е от години. Обсъждани са и по-строги наказания за тези, които посягат на крепежните елементи по релсите.

Грешна

подредба

на вагоните

В товарните композиции се подреждат празни вагони като буфери. Те трябва да са на точно определени места и размяната или грешната им подредба може да предизвика нарушения по време на движение и дерайлиране.
През януари 2015 г. край Сливен по подобен начин от релсите излезе влак с 28 вагона. Причината е дерайлирането на 15-и вагон, който бил празен.

Човешка грешка

Грешни действия на стрелочника на гара Хитрино или маневра на машиниста също са сред хипотезите, макар и малко вероятни. Преди да навлезе в гарата, влакът трябвало да изчака пътническа композиция.

Пиян машинист

Алкохолна проба е взета от машиниста на влаковата композиция, но все още няма информация дали той е бил пиян. Въпреки това подобни инциденти не липсват през последните години както в България, така и по света.
През лятото на 2014 г. от бързия влак Бургас - София беше свален помощник-машинист, употребил алкохол. Това се случило на междинната гара Пловдив. Той обаче не е управлявал влака.

1989 г.: взрив помита

2 влака в Русия,

загиват 575 души

В нощта срещу 4 юни 1989 г. близо до град Уфа в Южен Урал взрив помита 2 пътнически влака. Загиват 575 души, а 623-ма са ранени, повечето от които с тежки изгаряния и травми.

Медии посочват, че и до днес в руската, дори в световната история няма аналог на тази жп трагедия. Според тях взривът бил с мощност 12 килотона тротилов еквивалент. За сравнение - атомната бомба над Хирошима през 1945 г. била с еквивалент 16 килотона.

В момента на експлозията на пътния възел Аша-Улу Теляк се разминавали пътническите влакове “Новосибирск-Адлер” и “Адлер-Новосибирск”. 27 вагона и локомотивите са овъглени на самите линии, 11 вагона са изхвърлени от ударната вълна, но 7 и от тях изгарят напълно. Телата на 375 души са обгорели до степен, че остават неразпознати. Сред жертвите има 181 деца. Силата на експлозията е толкова голяма, че са изпочупени стъклата на къщите в намиращия на 11 км град Аша.

Причина за катастрофата става взрив на газопровода “Сибир-Урал-Поволжие”, минаващ на няколкостотин метра от жп линията. Разследването установява, че в района на катастрофата е имало изтичане на газ, което продължило седмици наред и довело до натрупването на огромно количество взривоопасни вещества. При преминаването на влаковете възникнала искра, която довела до страшната експлозия.

Според една от версиите тръбата на газопровода била повредена още при самото му строителство и след време се образувала пукнатина. Друга версия гласи, че тръбата е ръждясала и се е пробила. Съществува и хипотеза, че взривът в Башкирия може да е диверсионен акт на чужди спецслужби. Знае се обаче, че няколко машинисти, минали по същото трасе дни по-рано, предупреждавали, че в района се усеща силна миризма на газ и има риск от взрив. Информацията обаче така и не стигнала до хората, в чиято компетентност било да спрат влаковете.

Още по темата:

Горанов с план за Хитрино - целево пари за къщите на хората

Борисов: България ще се справи сама след трагедията в Хитрино

МВР: Операцията по преточването на цистерните се осъществява при минимален риск

41 от Бургас дариха кръв за Хитрино


Тони Стораро: "Ще организирам голям концерт в помощ на Хитрино"

Машинист от влака в Хитрино: Още съм в шок, не сме се движили с висока скорост

Поредният загинал в Хитрино ходил до селото всяка сутрин да пие кафе

Борисов: 8-ма жертва взе инцидентът в Хитрино


Около 500 души дариха кръв за Хитрино


"Булмаркет рейл карго" изказва съболезнования

Загиналите в Хитрино са 3 жени и 4 мъже, роднини цял ден разпознаваха телата

С минута мълчание почетоха жертвите в Хитрино преди срещата на Локо ГО срещу ЦСКА

В понеделник ще е Ден на траур за жертвите в Хитрино

Обявиха бедствено положение в Хитрино

Станко Станков: "Булмаркет ДМ" е моя фирма

Кметът на Шумен: Има заповед за обявяване на бедствено положение в Хитрино

БЧК: Откритата е дарителска сметка за Хитрино

Тежко остава състоянието на двете жени с черепни травми от Хитрино

Димът в Хитрино се виждал от самолет

Евакуираните от Хитрино: Искаме да се приберем

Плевнелиев отлага връчването на мандата на РБ заради трагедията в Хитрино

Днес става ясна скоростта на локомотивите, предизвикали трагедията в Хитрино

Шестима от ранените в Хитрино са в много тежко състояние

Румяна Бъчварова: Усложнена е ситуацията в Хитрино, изтича газ от две цистерни

Шефът на "Булмаркет": Машинистите ми казаха, че са влезли с висока скорост

Има информация, че влакът в Хитрино се движел с превишена скорост

Първата жп катастрофа у нас е на гара Хитрино (Шейтанджик) през 1867 г.

Румяна Арнаудова: Продължава разследването на инцидента в Хитрино

Влак се взриви край Хитрино, поне 7 загинали (всичко по темата)