Перник получи мол, конфискуван от осъден бизнесмен

https://www.24chasa.bg/novini/article/5966636 www.24chasa.bg
Това е конфискуваният в полза на държавата търговски център “Йоина” в Перник, с който ще се разпорежда областният управител.

Перник получи търговски център, който съдът е конфискувал от осъден местен бизнесмен като незаконно придобито имущество в полза на държавата.

Става дума за търговски център “Йоина”, оценена от експерти на 2 275 400 лв. Тя е била на пернишкия бизнесмен Пламен Кръстев, който има присъда за крупна контрабанда от Гърция чрез използване на документи с невярно съдържание.

Сградата е конфискувана от съда окончателно по дело, заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, известна като “Кушлев”. То е било заведено по стария закон за конфискация на незаконно имане, уточниха от комисията.

След отнемането търговският център е държавна собственост. Министерският съвет с решение даде на областния управител на Перник право да се разпорежда с него. Това е било предложено от междуведомствиения съвет за управление на отнетото имущество.

От комисията за отнемане на незаконно придобито имущество припомниха, че според влезлите в сила преди дни промени в закона занапред 30% от стойността на отнетото имущество трябва да бъде предоставяно за социални цели по ред, определен от правителството.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало досъдебно производство, след получен сигнал от шестима члена на Висшия съдебн съвет. Той е за това, че случайното разпределение на делата в съдилищата, може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико