Предадоха на съд Иванка, обвинена, че е поръчала убийство на 6 роднини

https://www.24chasa.bg/novini/article/5986741 www.24chasa.bg

Окръжната прокуратура в Пловдив предаде на съд 66-годишната Иванка Ройдова от с. Брани поле, която е обвинена в поръчителство за отвличане и убийство на брат си и за умъртвяване на петимата членове от семейството му. Сред тях са две деца на 8 и 15 г.

Според разследващите Ройдова е подбуждала към извършване на престъплението двама мъже. На тях обещала 10 % от парите, които щяла да получи от сметките на починалия си баща Георги Ройдов. По собствените й изчисления наследството възлизало на 3-4 милиона долара. Родителят се споминал през 2014 г. в САЩ, където емигрирал през 50-те години на миналия век. Там натрупал състояние от строителен бизнес и сделки с недвижими имоти. Приживе той издържал цялата си рода в България.

Отношенията му обаче с двете му дъщери Иванка и Ана се влошили и богаташът решил да остави имането на 70-годишния си син Стойчо и внука Георги. След като разбрала, че е изключена от кръга на наследниците, Ройдова замислила пъкления план, твърдят разследващите. Единият от килърите, с когото се свързала, бил агент под прикритие. На него тя броила 3000 лева капаро за убийството на родата й. Веднага след това била задържана. В момента Иванка е на свобода с парична гаранция от 7000 лева. Наложена й е забрана да напуска страната.