Румяна Бъчварова: Наследникът ми ще получи МВР в стабилизиран вид

https://www.24chasa.bg/novini/article/5999934 www.24chasa.bg
Румяна Бъчварова обясни, че за пръв път операция слещу битовата престъпност е обезпечена финансово СНИМКА: Дима Максимова

Следващ министър в бъдещо редовно правителство ще получи МВР в един стабилизиран вид, с възможност да се съсредоточат усилията върху конкретната работа по специфичните области.Това заяви министърът в оставка Румяна Бъчварова след работна среща с полицейските началници във Велико Търново. Тя подчерта, че за първи път от последните години бюджетът на МВР е стабилизиран. "И ако през предишни години допълнително се е налагало от бюджета да бъдат давани 220 милиона, 170 милиона лв. за 2015г, през тази година ние приключваме без задължения към бюджета", каза Бъчварова.

Бъдещият министър на вътрешните работи може с една своя заповед да отмени специализираната операция за противодействие на битовата престъпност, призна министърът в оставка. "Въпрос е на политическо решение, но парите са осигурени. МВР има допълнителни 5 милиона лв. за гориво. Това са много пари. Не е имало досега специализирана операция по линия на битовата престъпност, която да е била подсигурена финансово, а ние го правим и финансово, и кадрово със сътрудниците по охрана, както и с допълнителните средства по ремонта -1.7 милиона лв., така че мога да пожелая само успех", каза Румяна Бъчварова.

14 сътрудници по охрана ще бъдат назначени в Областната дирекция на МВР в Търново. Още 7 служители, откомандировани от границата, ще допълнят присъствието на полицай във всяко село, поясни шефът на ОД МВР ст.комисар Димитър Машов.

Предстои до месец-два предоставянето на новите автомобили. За търновската дирекция новите патрулки ще са 9.

"Който и да е новият министър, надявам се да е добър професионалист и свестен човек и да продължи започнатата работа. Просто трябва да дадем шанс на полицията да си върши работата. Да не я занимаваме с политически интриги, да не си позволяваме да се упражняват хора в риторика по теми, които не познават. Мисля че успяхме в последните две години да създадем спокойна обстановка за работа", отчете Бъчварова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Арестуваха рибаря и освободиха жива 200-килограмова моруна Чудовищна риба изплува от водите на река Дунав край силистренското село Айдемир вчера. Бракониери закачиха с куките си невиждана от години гигантска моруна. Рибата е тежка около 200 килограма, научи "България Днес". Видът е праисторически и силно застрашен.

Колийн Рууни търси утеха в Бог, след като бракът и с неверния Уейн върви към провал. Футболистът на "ДС Юнайтед" бе хванат в крачка с американска барманка във Флорида, което вбеси Колийн. Думата "развод" все по-често се чува, когато става въпрос за отношенията на популярната двойка. Уейн Рууни и Колийн имат четири момчета и евентуална раздяла ще

Един от основните играчи в ДДС схема с горива за 8 милиона лева, по която подсъдим е и Златомир Иванов-Баретата, изчезва мистериозно! Следите на Кирил Илиев се губят от края на м.г., а след като за пореден път не се появи за процеса, спецсъдът нареди делото срещу него да се гледа задочно, научи "България Днес".