Нинова: Мандатът на Плевнелиев е провал за президентската институция

https://www.24chasa.bg/novini/article/6003647 www.24chasa.bg

"Достойна реч бе тази на президента. В часта за външа политика Радев показа, че членството ни в ЕС и НАТО е безпорен избор за България, но трябва да се балансира.  За съжаление депутатите в този тържествен ден показаха, че не са на висота. Не проявиха политическа зрялост и мъдрост", каза Нинова по повод това, че депутати от ГЕРБ и Реформаторския блок и съпредседателят на ПФ Валери Симеонов напуснаха демонстративно пленарната зала. 

Мандата на г-н Плевнелиев е провал на президентската институция. Това е политическа оценка, а не е квалификация за неговата личност, каза още Нинова.

Нинова потвърди категоричната позиция на БСП, че няма да предлага министри в служебния кабинет. „Не може една партия, която е издигнала ген. Радев да казва на един държавен глава на цял народ какво да прави. Възстановяваме нормалността в държавата – разделение на властите и всеки да си поема отговорностите”.

 Познавам г-н Радев и вярвам, че ще се справи възможно най-добре. Ще има професионален служебен кабинет, от хора родолюбци. Не се месим в служебния кабинет. Пожелавам успех и на двамата. Дайте му време и съдете за него по делата му, каза още Корнелия Нинова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

13 бона дава общината за воаяжа Борислав РАДОСЛАВОВ На хаджилък отива оцелялата в касапницата в Хитрино Шенай Хюсеин. Един месец ще остане в Израел вдовицата, която загуби 42-годишния си съпруг Танер и 18-годишния си син Дениз при взрива на цистерните на 10 декември 2016 година. Там ще бъде придружена от оцелелия си син Юнуз.

Шоуменът и какаов плантатор Кофе Бабоне вече не е момченцето, родено под "огромно мангово дърво в Гана", както казва самият той. Топпапараците на "България Днес" изловиха Кофе далеч от светлината на прожекторите, но доста по-близо до луксозната цивилизация - яхнал мощен джип в центъра на София. Фактът,

12-годишният Радостин Чолаков е компютърен гений! И дори световният гигант "Гугъл" призна качествата му. Ученикът от родопското село Барутин впечатли цяла България с уменията си в програмирането. Той успява да създаде приложение за забавни факти, което впечатлява "Гугъл". От компанията му отпускат 2400 долара под формата на ваучери,