Бивш затворнически шеф отива зад решетките

https://www.24chasa.bg/novini/article/6027364 www.24chasa.bg

Ефективна присъда от 4 години лишаване от свобода получи бившия зам.-шеф на врачанския затвор и началник на общежитието в керамичната фабрика Николай Кюпарски. Според решението на окръжния съд във Враца той ще дължи и 6000 лв. глоба.

Ексзатворническия шеф бе спипан миналата година след като разследващите се добраха до неопровержими доказателства, че той е изнудвал близки на затворници и е получавал от тях пари, за да съдейства на запрените зад решетките за предсрочното им освобождаване.

Бившият затворник Георги Борисов и съучастник на Кюпарски е осъден на 3 години лишаване от свобода ефективно. Борисов съдействал за установяване на контакти с близките на осъдените и за превеждането на исканите суми чрез система за бързи разплащания.

Според съда Кюпарски е действал чрез изнудване посредством злоупотреба със служебно положение, изразяващо се в поставяне на условия на близките на осъдените лица, че ако не дадат исканите парични суми, няма да изпраща затворниците на работа, за да намалят наказанието си, както и няма да изготвя становища за пускането им в отпуск.

Осъдения сега Кюпарски веднъж бе уволнен като зам-шеф на затвора още през 2000 г. заедно с тогавашния си началник Данаил Иванов по времето на правосъдния министър Васил Гоцев. Тогава двамата бяха обвинени, че са използвали неправомерно труда на затворниците за частни поръчки. Няколко години по-късно Кюпарски се върна в системата, тъй като бе оправдан.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.