Няма кой да приеме оставката на Порожанов

https://www.24chasa.bg/novini/article/6030716 www.24chasa.bg

Шефът на фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка, но остава на поста си. Причината е, че няма кой да я приеме. По закон изпълнителният директор  се освобождава от Управителния съвет  на фонд "Земеделие". А той няма как да проведе заседание, защото в състава му влизат няколко зам.-министри от различни ведомства, а те още не са назначени, обясниха източници от земеделското министерство. Съставът на УС е от 11 членове, като 8 са зам.-министри. 

"Такава е процедурата, продължавам да си изпълнявам задълженията и в момента подписвам документи", потвърди пред "24 часа" Румен Порожанов. 

Министърът на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков поиска официално оставката на изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция Румен Порожанов, по време на среща в МЗХ, съобщиха по-рано днес от министерството на земеделието. 

„Причината е назряло обществено недоверие към Държавен фонд „Земеделие“, съмнение в легитимността на избора на изпълнителния директор и решение на съда да възстанови предишното ръководство“, обясни позицията си проф. Бозуков. Той допълни, че е получил сигнали от бенефициенти за нередности при проекти и е необходимо да се направи цялостна ревизия на фонда.

"Поискаха ми оставката, не съм човек, който ще се прави на интересен. Няма да коментирам мотивите, с които ми поискаха оставката, но очевидно те не са състоятелни, особено за общественото доверие към фонда. Съдебното решение за възстановяване на бившия изпълнителен директор е изпълнено, но след това той е освободен по закон", коментира пред "24 часа" Румен Порожанов.