"168 часа": Вътрешен човек улеснил кражбата за 3 млн. лв. от дома на Пешо Ретрото

https://www.24chasa.bg/novini/article/6034709 www.24chasa.bg

Трети месец няма заподозрени за мегадалаверата в Шумен

Трети месец е пълна загадка кой отмъкна пари, бижута и злато и пари за 3 милиона лева от имението на шуменския бизнесмен Петър Петров - Ретрото. Разследващите от прокуратурата и полицията не изключват крадецът да е получил от вътрешен човек информация за разположението на сейфа, откъдето са откраднати бижутата.

Петър Петров е един от най-богатите хора в България. Това е знаел и неизвестният крадец, който в началото на декември миналата година атакува луксозната му къща в района на Шуменския университет, известна като “хасиендата”.

Не го усетиха нито двете кучета, нито охранителите. А щастливецът отнесе плячката, равняваща се на цяло състояние. В съобщението на полицията за обира не бяха съобщени даже инициалите на ощетения бизнесмен. От Апелативна прокуратура Варна уточниха, че досъдебното производство е образувано по чл.195 от НК.

“Работим по разследването, но извършителят все още не е установен”, заяви за “168 часа” наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура Шумен Кирил Киряков. Той отказа подробности за версиите на престъплението, за да не се пречи на разследването. “Няма заподозрени”, каза магистратът.

По случая със загадъчно отмъкнатите милиони работи и Областна дирекция на МВР Шумен. Полицейското разследване върви по указания, спуснати от прокуратурата. Наш, полицейски източник не изключва извършителят на кражба да е вътрешен човек, близък до семейството.

“Задължително се проверява кръгът на близките на Петров. Но до този момент извършителят не е ясен”, споделиха запознати с разследването. “Близки сигурно вече са разпитвани”, уточни прокурор Кирязов.

“168 часа” се добра до неизвестни досега подробности в разследването – най-вероятно крадецът се е погрижил сигнално-охранителната техника в имението да бъде изключена. Затова му е помогнал човек от персонала, който се грижи за къщата.

Установено е, че има разминаване между свидетелите за часа на кражбата. Едни разпитани са посочили 17,00 часа, а други - 17,30 ч., когато шофьорът си е тръгнал. Не е ясно дали охранителните камери са фиксирали часа на обира. Засега не е ясно дали камерите са запечатали влизането на крадеца и действията му от отключването на сейфа до достъпа му до него и самия обир: “Всичко е било планирано до най-малкия детайл. Крадецът отлично е знаел, че във вторник на 6 декември, Никулден, около 17 часа бизнесменът ще отсъства от дома. А икономката - без охраната, ще си е тръгнала.

За третата версия около грабежа четете тук - в онлайн изданието на "168 часа".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата