Жена загина в тунела „Ечемишка“, греда падна върху автомобила й

https://www.24chasa.bg/novini/article/6038099 www.24chasa.bg
Снимка БТВ

Жена загина, след като греда, върху която се монтират осветителните тела, падна върху автомобил в тунела „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура.

Жертвата е била пътничка в колата, водачът също е пострадал и е откаран в болница.

Тръбата към София, в която стана трагичния инцидент  не е ремонтирана от 1985 г., когато е построен тунелът. Има течове, корозии, неправилно отводняване, казаха от пътната агенция.

Ремонтът на "Ечемишка" започна през септември миналата година, строителите влязоха първо в тръбата за Варна, а в тази за София бе въведено двупосочно движение. Изпълнител е държавната "Автомагистрали" АД. Тогава от пътната агенция съобщиха, че  тунел „Ечемишка“ е с дължина 775 м. В експлоатация е от 1984 г. и досега нe е ремонтиран. Преди две години са били подновени единствено осветителните тела. 

Плановете са ремонтът на тръбата към София да започне през пролетта, когато ще бъде приключен този на тръбата към Варна.

Заради инцидента тунелът е затворен, от АПИ обявиха и обходен маршрут – по път I-1 Ботевград – София през пътен възел „Ботевград“.