Министър Бозуков пробвал да промени класиране на проекти. От екипа му: Не е вярно

https://www.24chasa.bg/novini/article/6040015 www.24chasa.bg
Христо Бозуков; Снимка: Архив

Бозуков нямал такива правомощия. Има подадени 90 възражения, комисия ги разглежда, заявиха от агроведомството

Служебният министър на земеделието Христо Бозуков е извикал служители от дирекцията, която отговаря за Програмата за развитие на селските райони и им е казал да помислят как може да бъде променено класирането на общинските проекти. Това съобщиха източници от земеделското министерство. Съмнението е, че Бозуков опитва да помогне на червени общини, чиито проекти не са класирани.

"Не е вярно, министърът няма правомощия да спира и променя класирането, то се прави от фонд "Земеделие", коментираха пред "24 часа" от екипа на Христо Бозуков. Агроведомството ще пусне и официално опровержение. Имало подадени 90 възражения от общини, които ги разглежда специално създадена за целта комисия.

За промяна в оценката и точкуването трябва да се измени наредбата със задна дата. Това е абсурд, за прием от август миналата година сега да се правят промени законово е невъзможно, коментират юристи. Приемът на общински проекти от миналата година беше по 6 лота - за пътища, улици, водопровод и канализация, училища, детски градини и социални домове.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гигантски 32-килограмов шаран бе уловен на езеро край София. Уникалното постижение регистрира Владимир Веселинов (31 г.) от софийското село Реброво. Той издърпал трофеен унгарски шаран на баластриерата край Враждебна, информира divoto.bg. Замятал е с дънна въдица, като стръвта е била протеиново топче с аромат на ананас.

Собственик на заведение прорязва 4 дървета и ги третира с вещество с цел умъртвяването им, за да застрои тротоарната площ до заведението си в кв. "Гео Милев", бл 109 столицата. За това сигнализира в социалните мрежи Михаил Димитров и призовава компетентните органи да вземат отношение по

Сложиха рога на писателката Калина Паскалева. Изкусителката се появи с две плитки под формата на рогчета в косата си пред известен столичен хотел, видя България Днес. Малко малко начумерена, любовта не спира да блика от нея. Красавицата се беше барнала с очила под формата на сърца във фаталния червен цвят.