Парите за тютюн до края на март

https://www.24chasa.bg/novini/article/6050139 www.24chasa.bg

“Осигурени са средствата за преходната национална помощ за тютюна. Ще се направи всичко възможно до края на март парите да бъдат разпределени.” Това обеща земеделският министър Христо Бозуков на среща с конфедерацията на тютюнопроизводителите у нас.

До края на февруари ще се проведе заседание на консултативния съвет по тютюна.

“През миналата година ситуацията със семената беше сложна. През тази количествата са увеличени почти тройно и ще бъдат достатъчни за производство на разсад при тютюн Виржиния”, каза Бозуков. Производителите се оплакали, че отрасълът е в много тежко положение, новият закон за тютюна затруднявал бизнеса им. Министърът ги информирал, че в момента се обсъжда програма за износ на тютюни в Китай.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Министерски съвет е най-доброто място за вдъхновение за карикатуриста Чавдар Николов. Майсторът на рисуваната сатира бе изловен от топпапараците на "България Днес" да обикаля около властовите сгради на бул. "Дондуков", нарамил торбичка с най-ценното си - материали за шаржове. Николов очевидно е готов, щом види някой управник,

Мая Манолова дъх не може да си поеме от работа. Омбудсманът проведе сериозен разговор по телефона, след което забърза крачка явно за важна делова среща. Макар динамичното си всекидневие, Мановола поддържа стилен външен вид, като се започне от фризурата й, минава през бутикова чанта и завършва с обувките й.

Късо съединение в електрически стълб в столицата на бул. България предизвика временно блокиране на движението в посока центъра. В отстраняването на аварията се включиха екипи на енергото и