"168 часа": Дъщерята на Байчева пропуснала бала си заради химиотерапии

https://www.24chasa.bg/novini/article/6051197 www.24chasa.bg

Доведената дъщеря на златното момиче Юлия Байчева - Александрина Кръстева, пропуска абитуриентската си вечер заради тежко заболяване и химиотерапия. По същата причина момичето не се явило и на матурите. След като излиза от болницата, само за три дни тя успява да се подготви и да изкара отлични оценки, научи "168 часа".

До момента сумата, която е събрана за лечението на Алекс, е 24 000 лева, като има има възможност още около две седмици да се превеждат пари по сметката й.
2"Няма точна дата. Приблизително още около 2-3 седмици тя ще трябва да остане в ИСУЛ за лечение, така че някъде толкова е и времето за събиране на сумата", разказа пред "168 часа" Юлия Байчева.

По думите й семейството не се е обръщало изобщо към Фонда за лечение на деца, тъй като Алекс се разболяла три дни след навършване на 18-годишната си възраст.

"Тя не е дете и нямаме право на това. Именно това е и причината да не сме питали изобщо", обясни още Байчева. Въпреки проблема момичето продължавало да се усмихва.

"Тя е в добро настроение както винаги - казва Байчева. - Обградена е от любимите си хора. Родната й майка Галина Кръстева не се отделя от нея. Баща й Красимир също прекарва всяка свободна минута, правейки й компания. Ако сутрин, да кажем, майка й е при нея, вечерта идва баща й.

Тя винаги има подкрепа от всички около нея. Има и много приятели, които всеки ден я търсят и питат за нея. Самата Алекс е винаги жизнена и нищо не я сломява", разказа още златното момиче.

От 4 години Александрина живее заедно баща си Красимир, Юлия и нейната дъщеря. След развода Красимир и неговата първа съпруга и майка на Алекс - Галина, остават в добри отношения. След като разбират за болестта на дъщеря си, и двамата мобилизират всичките си сили и не спират да търсят варианти за лечението й.

"Предстои й да навърши 20 години. Тя е едно много силно момиче. Тя е борбена и не се предава пред никакви трудности. Сигурна съм, че заедно с всички добри хора, които ни помагат и на които аз искрено благодаря, ще успеем да я спасим, защото тя заслужава да живее. Нейната усмивка е нужна на много хора. Има много приятели, които я подкрепят психически и морално", сподели още втората й майка Юлия.
Лечението на Алекс започва с откриването на болестта преди две години.

През първата се провела активната химиотерапия - вливания и престой в болницата, а през втората - поддържаща химиотерапия, сиреч само на хапчета. Момичето започнало да ходи всяка седмица на контролни прегледи.

Именно след края на активната химиотерапия тя започнала да учи за матурите, които пропуснала.

Как Алекс е взела изпитите си четете тук - в "168 часа".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога