Тв журналистката Сребрина Гаджева е майка на арестувания Йоан Матев

https://www.24chasa.bg/novini/article/6075748 www.24chasa.bg
Сребрина Гаджева

Майката на задържания за убийството в Борисовата градина Йоан Матев е телевизионната журналистка Сребрина Гаджева. Тя е работила в студентската програма “Ку-ку" в началото на 90-те, след това в "Плюс-минус". Водила е  и бизнес новини в Нова телевизия. Докато е журналистка, се запознала с Ивелин Матев и скоро се родили синовете им Йоан и Марсел. През 2006 г. напуснала медиите. Тогава регистрирала и пиар агенцията си “Имидж медиа плюс”. Още следващата година се заела с информационна кампания на Министерството на земеделието за медиите. Усвоява 77 хил. лв. за услугата. 

Семейството живее в село Кокаляне до София. Къщата има голям двор, а коледна украса още стои, видя репортер на "24 часа". В него има люлка на припек за следобедно четене и завит скутер. Пред къщата на Матеви бяха паркирани и колите на семейството -  джип "Мерцедес ML" и беемве.

Съседът забелязал, че скоро след убийството момчето си пуснало брада и започнало да взема стероиди за повишаване на мускулната маса.

Йоан Матев
Йоан Матев

Семейството също променило държанието си. "До преди година-две (съвпада с времето на убийството - б.а.) всеки уикенд ходеха на почивка в чужбина. Австрия, Гърция, Турция. Изведнъж рязко спряха", каза Бенчев..

Къщата на семейството в село Кокаляне
Къщата на семейството в село Кокаляне

За последно видял Йоан във вторник. Младежът изглеждал умислен и угрижен. "Помолих го да премести колата, че ми пречеше, но той ми каза, че не можел, защото отивал на работа. Това момче никога не е работило, веднага се изненадах", казва Бенков. 

Бащата на Йоан Матев - Ивелин Матев, е дългогодишен служител в Гранична полиция. 55-годишният мъж дълго време работи като паспортен контрол, после е бил охрана на полицейския участък в Драгоман. След това го върнали отново на бариерата.

“Стар капепеец”, “особняк", “вълк единак" - така го описват хора, които го познават, но твърдят, че не са имали проблеми с него.

Преди около 3 месеца на връщане към София от смяна на Калотина Матев и негов колега се блъскат с мерцедеса на завой в спрял аварирал тир. Двамата са тежко ранени, но оцеляват. Матев се оправя по-бързо, но колегата му е здраво потрошен и досега е в болница.