Майката на Йоан Матев, задържан за убийството на Георги: Вярвам в сина си!

https://www.24chasa.bg/novini/article/6080590 www.24chasa.bg
Сребрина Гаджева

“Вярвам в сина си и не се съмнявам в него!”, каза пред “24 часа” Сребрина Гаджева, майка на задържания за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина Йоан Матев.

Бившата тв журналистка уточни, че разследването е в много ранен етап и за момента не иска да коментира ареста.

Криминалистите стигнали до студента по право в Югозападния университет, след като преди около 6 месеца неговата съученичка Стефани Вълчанова се свързала с приятелката на убития Георги - Лора Крашевска, за да ѝ каже, че познава младежа от записите, разпространени от МВР. Десетина дни след убийството на момчето СДВР пусна снимки и видео, на които се вижда самотен бегач, който тичешком напуска района на пейката, където е убит Георги. Заснетият младеж бе издирван като свидетел, а не като убиец на момчето.

Още тогава съученици на Йоан, учители и дори директорката на гимназията “Езиков свят” го познали. “Дори са коментирали по между си”, обясни съдия Ралица Манолова и добави, че никой не е подал сигнал. Сега разследващите проверяват какво точно са знаели Николова и колегите й и прикривали ли са Йоан.

Репортер на “24 часа” потърси директоката Василка Николова в дома ѝ, но там никой не отвори вратата. Съседи казаха, че не вярват учителката да е познала задръжания и да не е подала сигнал.

Полицаите са заведени до шахтата, където е изхвърлен ножът, с който е прободен Георги, от брата на Йоан - Марсел. Оръжието е дадено за ДНК-експертиза, но резултати още не са обявени.