Килърът Христо Сечински проговаря: Бесих се в килията, татко ме изнасили

https://www.24chasa.bg/novini/article/6082391 www.24chasa.bg
Сечински разказва брутални истории от затвора в Ловеч

"Искам евтаназия! Бесих се в килията с корабен възел. Старшините ме биха за пореден път и не издържах. Завързах въжето за решетката на килията и увиснах на него. Почти бях заминал. Съкилийник ме измъкна. Съжалявам, че не умрях. По-добре да си бях отишъл, отколкото да лежа тук и да се мъча".

С тази драматична изповед ни посреща в затвора в Ловеч Христо Сечински. Той изтърпява 28-годишна присъда за убийството на 11-годишния Пресиян от Шумен.

Кървавата сцена, която разтърси Шумен, стана на 4 септември 2011 г. На следващия ден трупът на Пресиян Иванов бе открит в подземието на недостроения Търговски дом в центъра на града.

21-годишният тогава Христо Сечински, познат с прозвището си Кобрата, светкавично бе задържан. Още тогава той призна за убийството, като разказа пред полицаите, че пробол детето 8 пъти с нож, защото се скарали за 30 стотинки. Ден след убийството килърът отишъл отново при трупа на Пресиян и го запалил, с цел да заличи следи.

Шест години вече Сечински търка наровете в ловешкия зандан. Престоят му зад решетките е повече от ужасяващ по неговите думи.

"Старшините ме бият с палки по гърба. Карат ме да си сложа кошчето с боклуци на главата и ме бият по него. Така не остават белези. Ако не го направя, ще ми разцепят главата. Съблякоха ме гол веднъж и ме къпаха със студена вода. Чувствам се разбит, огорчен, самотен и разочарован. Няма да издържа до края. Много ме тормозят", споделя плахият затворник, едва сдържайки сълзите си.

Повече четете в "България днес"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Софийска градска прокуратура е образувало производство, след получен сигнал от членове на Висшия съдебн съвет, че случайното разпределение на делата в съдилищата може да се манипулира. Това би могло да стане дори от хора със слаби компютърни умения, единствено имащи електронен подпис, заяви току-що Сийка Милева, говорител на главния прокурор

Починал е бащата на президента Румен Радев - Георги. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Смолян. "Сутринта се обадих на президента, да му изкажа съболезнования. Учудвам се, когато баща ти е умрял, да говориш нелепици. В такъв тежък ден не бих си го позволил", заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико