"168 часа": 8 г. затвор за ученик, убил психично болна и насилил дете инвалид

https://www.24chasa.bg/novini/article/6093624 www.24chasa.bg
Снимка: "168 часа"

Със съкратеното производство бруталният убиец ще е на свобода след 5 години

15-годишен младеж получи наказание от 8 г. затвор за това, че пребил до смърт психично болна старица, докато я изнасилвал, а дни по-късно блудствал с дете инвалид. Размерът на присъдата е малък заради пълните самопризнания, които подсъдимият е направил, и процесът срещу него е минал по реда на съкратеното производство.
Няма диференциация за степента на тежест на деянието, която да разделя имащи и нямащи право на този процес. В резултат обаче извършители на изключително тежки престъпления получават правото на кратък престой в затвора, коментират юристи.

Казусът

Ахмед Джевадилов е роден в поповското село Гагово през 1999 г. и живеел там. С лека умствена изостаналост и разстройство на сексуалния нагон. Въпреки това съдебнопсихиатричната експертиза е категорична, че той е разбирал свойството и значението на деянията си и е осъзнавал тяхната противоправна същност.

На 18 април 2015 г. тийнейджърът, който живеел с родителите си в Гагово, забелязал старицата, която вървяла през селото, и я проследил.

Жената страдала от деменция и често напускала дома на сина си в Попово, където живеела, откакто се поболяла. С напредването на болестта тя вече не можела да чете и пише. Хората в Попово знаели за болестта й и често казвали на сина й къде са я видели. В онзи ден тя излязла след него, напуснала Попово и стигнала до Гагово. Там я видял Ахмед.

Тя била видимо неконцентрирана, носела отпадъци - празни шишета и хартии. Ахмед взел колело, минал покрай нея, стигнал до съседното село Опака и като не срещнал никого, се върнал по пътя и заговорил старицата.

Завел я в крайпътния храсталак и й
предложил да правят секс

Въпреки че бабата била силно дезориентирана заради психичното си заболяване, отказала. Тогава той със сила я съборил на земята и започнал да я удря и души. От ударите пострадалата получила множество контузии и травматични увреждания – кръвонасядания, отоци, счупване на гръдната кост и повечето ребра. След като сломил съпротивата й, обвиняемият запретнал полата и извършил последователно вагинален и анален полов акт, като въртял тялото на старицата и не спирал да я удря. След като задоволил нагона си, Ахмед се качил на велосипеда си и си тръгнал, като оставил жената да лежи на земята.

Няколко часа по-късно възрастната жена починала
вследствие на многобройните травми и силните болки.

От заключенията на вещите лица по съдебномедицинските експертизи цялото тяло, глава и лице на жената са били в хематоми и кръвонасядания от юмручните удари на насилника. Освен гръдната кост били счупени и ребрата на гръдния кош, с изключение на едно. Част от тях се били забили в белия дроб. Жената имала и вътрешен кръвоизлив от контузия на предната стена на лявата сърдечна камера на сърцето.
Мъчителната агония продължила повече от 4 часа, категорични са патоанатомите. Тялото й било открито два дни по-късно от случаен минувач.

Продължението

На 20.11.2015 г. привечер, когато всички в Гагово вече знаели за откритото тяло на убитата старица, Ахмед забелязал на ул. "Фронтовашка" тийнейджърка, която вървяла бавно, подпирайки се на съседската ограда. Той изпитал сексуално влечение и я нападнал в гръб, като я стискал между ръцете си, докато се опитвал да я целува.
Момичето започнало да крещи и да се дърпа,
доколкото й позволявал физическият недъг, свързан с опорно-двигателния апарат. В продължителната борба насилникът не успял да я съблече и решил, че ще се възползва орално. Тъй като и това не му се получило, той я ударил, а след това демонстративно мастурбирал пред нея.

Предисторията

В периода от 2013 до 2015 г. неколкократно Ахмед е засичан да мастурбира по улиците пред очите на съселяните си. Те казвали на родителите му, но нищо не се променяло. Негов връстник се спасил от сексуалното му насилие благодарение на това, че в нивата, в която бил завлечен, се появили хора.

Каква диагноза поставят психолозите за разстройството на сексуалния нагон на Ахмед и дали е осъзнавал постъпките си, както и каква е присъдата му, четете в сайта на "168 часа"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата