Дете падна от лифт на Боровец и счупи крак, туристи не успяват да го хванат (обзор + видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/6094146 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

8-годишно момиче падна от лифт на Боровец в близост до пистите “Мартинови бараки” срещу хотел “Рила”.

Когато детето полита от седалката, седящ до него възрастен успява да го хване за якето, но момичето се изплъзва от дрехата и полита надолу.

В същото време други хора на пистата виждат инцидента и предлагат да хванат момичето.

Видео: NOVA

Фирмата концесионер “Бороспорт” разпространи съобщение, в което обяснява, че лифтът е спрян веднага и ски патрулът наблизо се отправил към мястото със стълба още докато детето е висяло във въздуха.

“Всичко се развива в рамките на половин минута. Патрулът е бил съвсем наблизо, когато хора, намиращи се под седалката, са протегнали ръце и са подканили възрастния придружител да пусне детето. За съжаление, не са изчакали патрула и са пуснали детето с надеждата, че ще бъде хванато от туристите под лифта”, казват от “Бороспорт”.

“Нашите екипи са тренирани за бърза и адекватна реакция в такива случаи. Ако не бяха избързали и пуснали детето в ръцете на доброжелателните туристи, а бяха изчакали нашата намеса, този случай нямаше да се стигне до “Пирогов”, казват още от фирмата. От болницата съобщиха, че детето е оперирано.

По информация от Планинската спасителна служба бедрото на момичето е счупено.

Детето е от София. Според оцевидци при падането то е било със ски на краката. Това е затруднило човека на пистата, опитал да го хване на земята, обясни очевидец на инцидента, който е бил на следващата седалка на лифта. По непотвърдена информация детето е карало добре ски и вероятно е било без родителите си на лифта.

От Комисията за защита на потребителите са изпратили веднага екип от експерти и скоро ще има становище по инцидента с падналото дете.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Драстично нарастване на цените на някои стоки от жизнена необходимост в рамките на месец отчита експресно проучване на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ. Изследването проследява изменението на цените от 1 март до 1 април 2020 г. на 26 хранителни стоки от първа необходимост и 5 нехранителни стоки

В петък вечерта е починала 52-годишна жена, която бе приета във врачанската МБАЛ “Христо Ботев” с перфорация на червата. За нейния случай разказа местната медия "Зов нюз", която твърди, че пациентката в продължение да почти 10 дни е била лекувана по телефона от своя личен лекар. Болната жена позвънила на джипито си и му обяснила

Двама души са убити, а други седем - ранени, след нападение с нож в град Роман сюр Изер, Югоизточна Франция. Единият от ранените е с опасност за живота. Според официални данни на властите в града, мъжът е от Судан и е искал да получи убежище във Франция. Той е влязъл в местна месарница, взел е нож от тезгяха и с викове “Аллах Акбар” атакувал